Retraites 2017

Retraites juni 2017:

22-24 juni 2017:
Klooster tot kloosterwandeling
Kloosters Zuid-Limburg

29 juni - 1 juli 2017:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites juli 2017:

13-15 juli 2017:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

27-29 juli 2017:
Klooster tot kloosterwandeling
Kloosters, Zuid-Limburg

Retraites augustus 2017:

10-12 aug 2017:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

24-26 aug 2017:
Stilte retraite
Abdij Koningshoeven, Berkel-Enschot

Retraites september 2017:

8-10 september 2017:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

28-30 september 2017:
Stilte retraite
De Kleine Hoeve, Steenwijk

Retraites oktober 2017:

12-14 oktober 2017:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

26-28 oktober 2017:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites november 2017:

16-18 november 2017:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

23-25 november 2017:
Stilte retraite
Abdij Koningshoeven, Berkel-Enschot

Retraites december 2017:

7-9 december 2017:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

15-17 december 2017:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

28-30 december 2017:
Nieuwjaarsretraite 'Een nieuw begin en goed eind'
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites 2018

Retraites januari 2018:

4-6 januari 2018:
Nieuwjaarsretraite 'Een nieuw begin en goed eind'
Klein Sion, Leuvenheim

Nieuwe retraites 2017:

Binnenkort komen de retraites voor september, oktober, november en december 2017 op de website. Klik hier wanneer je graag gemaild wilt worden zodra deze op de website komen.


Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

Retraite Klooster tot Kloosterwandeling

Retraite kloosterDe Klooster tot kloosterwandeling is een onderdeel van ‘Retraites voor je diepste binnenste’. In deze retraite staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommigen ook God) centraal.

De Klooster tot Kloosterwandelingen zijn meerdaagse bezinningstochten door Nederland waarbij men als een pelgrim loopt van het ene klooster naar het andere klooster.

Zo lopen we tijdens deze ‘Klooster tot Kloosterwandeling’ door het prachtige heuvelachtige Limburg van station Schin op Geul naar ons eerste klooster in Valkenburg aan de Geul (3-4 km). De volgende dag gaan we na het ontbijt op weg naar de zusters in Wahlwiller (12-15 km). Zondag staat er voor de liefhebbers een prachtige ochtendwandeling (3 km) op het programma en ’s middags lopen we van Wahlwiller terug naar Schin op Geul (12-14 km).

Bekijk ‘Welke retraite weekend bij jou past’ en kijk op ‘Aanbod retraites’ voor de actuele agenda.

 Van Klooster tot Kloosterwandelingen

Klooster retraite

Data kloosterretraite:

  • Donderdag 22 t/m zaterdag 24 juni 2017 (volgeboekt)
  • Donderdag 27 t/m zaterdag 29 juli 2017 (al volgeboekt)

Wil je graag gemaild worden wanneer de rest van de retraites voor 2017 op de website komen, klik dan hier.

Kosten van deze kloosterretraite:

297 euro  (met 2x lakenpakket, op basis van volpension en éénpersoonskamer)

De maximale groepsgrootte voor deze speciale kloosterretraite is 9 deelnemers.

Het programma van deze klooster retraite:

Weekend retraite

Dag 1 van deze klooster retraite

Om 11 uur treffen we elkaar aan op station Schin op Geul. Met onze backpack op de rug lopen we richting de zusters in Valkenburg a/d Geul. Na deze korte wandeling van 3-4 km komen we aan in ons eerste klooster, waar we direct aan tafel mogen. Om 15.00 uur staat de eerste bezinningsworkshop op het programma. De rest van de dag kent geen vast programma en wordt ingevuld op basis van wensen en ideeën van de groep zelf.

Dag 2 van deze klooster retraite

Na het ontbijt verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster. Het eerste deel van deze van klooster tot kloosterwandeling lopen we in stilte. Na een korte stop delen we in het tweede deel van de wandeling onze ervaringen. Na ongeveer 13-15 kilometer wandelen komen we begin van de middag aan in ons tweede klooster, het Arnold Janssen klooster in Wahlwiller. Om 15 uur staat de tweede bezinningsworkshop op het programma. Wanneer het weer mee zit zal deze bezinningsworkshop plaatsvinden in de prachtige tuin. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3 van deze klooster retraite

Een half uur voor zonsopgang staat er een vrijblijvende ochtendwandeling (5 km) op het programma. Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen. Het beloven altijd bijzondere wandelingen te zijn, waar we in stilte lopen. We ervaren het ontwaken van de natuur, ieder met zijn eigen gedachten. Na verloop van tijd zoekt ieder een eigen plaatsje in de natuur voor persoonlijke reflectie en bezinning.

Op hetzelfde moment als de ochtendwandeling is er vaak een viering in het klooster. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de ochtendwandeling te laten gaan en naar de viering te gaan.

Nog voor het ontbijt zijn we weer terug op het klooster. We ontbijten samen en om stipt half 11 vertrekken we al wandelend richting Schin op Geul (12-14 km). Onderweg hebben we ons laatste bezinningsmoment met daarbij een afronding van het weekend.

P.S.

  • Binnen dit programma van deze klooster retraite is het mogelijk om op bepaalde momenten aan te sluiten bij het dagritme van het klooster. Je bent dit natuurlijk niet verplicht.

Uw naam (graag invullen)

Uw email (graag invullen)

Bevestig uw email (graag invullen)

Onderwerp

Naam bezinningsvakantie

Uw bericht

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 11 reviews
Tot rust gekomen
Retraite *: Klooster tot kloosterwandeling
Leeftijd: 26
Beroep: Inkoopadviseur

Afgelopen september ben ik mee geweest met de kloosterwandeling. Ik heb genoten van alle nieuwe indrukken, de goede gesprekken in de groep én met de zusters in de verschillende kloosters. Monique is een goede organisator! Dit maakte dat ik zelf dit weekend alle controle heb kunnen loslaten, en lekker kon ‘volgen’. Alles bij elkaar heeft het er voor gezorgd dat ik helemaal tot rust ben gekomen. Dit weekend is een aanrader voor alle leeftijden. Want de mix van leeftijden maakte de gesprekken in de groep nog specialer. Vrolijke groet!

klooster tot kloosterwandeling
Retraite *: 20 t/m 22 september 2016
Leeftijd: 53
Beroep: verpleegkundige

Lopend door de prachtige natuur van Limburg, luisterend naar de ander, naar jezelf, naar je eigen hart en gevoel, de vogels, het kabbelende beekje, genietend van de zon, zorgeloos volgen zonder de weg te kennen,of ergens stil zijn, alleen maar toch niet alleen, de eenvoud en de liefde van de kloosterbewoonsters, de warmte van de groepsleden, de goede organisatie door Monique, in één woord, GEWELDIG!

Relax
Retraite *: Klooster tot kloosterwandeling
Leeftijd: 56 jaar
Beroep: Verkoopster

Heerlijke klooster tot klooster wandeling!! Leuke groep, mooie leuke mensen, mooie gesprekken gehad. De gesprekken met de zusters in de kloosters waren zo speciaal. Heb genoten, en vergeet deze dagen nooit meer. Bedankt Monique, en alle andere die mee zijn geweest.

cadeautje
Retraite *: kloosterwandeling augustus
Leeftijd: 55
Beroep: natuurgneeskundig therapeut

Nu alle indrukken rustig hebben kunnen zakken, voelen de dagen als een fijne vakantie. Ik ben heerlijk op, met en in mezelf op reis geweest. Het was fijn. Niet altijd gemakkelijk, maar ook dat mocht er zijn. Monique je hebt de gave om heel rustig in de groep aanwezig te zijn en toch leiding te geven. Je bent een mooi mens. Ik ben dankbaar met dit cadeautje voor mezelf.

verrassing!
Retraite *: kloosterwandeling augustus

Een week van te voren gaf ik me op voor deze van klooster tot klooster wandeling. Over wat ik kon verwachten had ik nog niet veel nagedacht. Wat werd ik verrast door de prachtige combinatie van wandelen, stilte, bezinning, inspiratie en goede gesprekken in de groep. Het smaakt naar meer!

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»