Ruim retraite aanbod van stilte retraites, klooster retraites, bezinningsweekenden. Blogs over herstellen van burn-out, ontstressen.

Gelukkig kunnen de retraites met de huidige Corona maatregelen (van 13 oktober) gewoon doorgaan. Zo fijn!

Ouders Waar kom jij vandaan

Waar kom jij vandaan?

Een blog van Gesa van Delft (moeder van vier kinderen, jeugdverpleegkundige en contextueel hulpverlener).
Ik vond het krijgen en opvoeden van onze kinderen zo ongeveer het meest vormende en leerzame in mijn leven en kan me blijven verwonderen over kinderen, tieners, mensen. In de nieuwe retraites van Ouders Onderweg wil ik met ouders oplopen die nog volop in de rollercoaster van een opgroeiend gezin zitten en hen helpen even stil te staan bij hoe ze ouders willen zijn. Wat ze hun kinderen mee willen geven en hoe ze van vormende waarde kunnen zijn in de levens van hun kinderen!

Lees verder »
Retraite terugblik (1)

Terugblik

Terugblik. Het is een prachtige, zonnige nazomerdag. Ieder heeft een eigen plekje gevonden in de grote tuin. Sommigen liggen op een kleed in het gras, iemand zit op een bankje onder een oude boom en een ander wandelt door de moestuin. Er wordt rustig gewerkt aan een reflectieopdracht. Ik ruik

Lees verder »
Retraite vlakbij zee

Ontstressen- Tot rust komen

Ontstressen – Tot rust komen Ontstressen. Stress: een elastiekje dat steeds verder uitgerekt worden kan een keer knappen.  Elastiekjes zijn gemaakt om uitgerekt te worden, maar als de spanning té groot wordt, gaat het mis. Soms kun je je voelen als een elastiekje dat steeds verder opgerekt wordt, met alles

Lees verder »
Ik ben ontslagen

Je bent ontslagen!

Hoi, ik ben Carin! Ik ben vrouw van Matthijs en moeder van Levi en Mika. Ik hou van koken en bakken – het liefst met de verse en biologische groenten, kruiden en fruit uit mijn eigen moestuin. Verder word ik ook érg blij van een bewust momentje met lekkere koffie en een mooi boek. Dat zijn momenten dat ik even niets móet, maar gewoon lekker veel mag. Jezelf ontslaan van het ‘moeten’ kan lastig zijn, dat vraagt inzicht in je eigen behoeften. In mijn coachwerk en tijdens mijn retraites is dit dan ook een terugkerend thema waar ik graag in ondersteun.

Lees verder »
Burn-out Goed voor mezelf

Ja, ik zal ook goed voor jou zijn

Een persoonlijk stukje over mijn ‘JA, naar mijn kleine’ uit mijn eindpresentatie.  Voordat ik de vier punten ga uitlichten van wat het derde jaar met mij gedaan heeft, wil ik eerst een schets geven waar ik vandaan kwam. Ik was voorheen beter voor de ander dan voor mezelf. Mijn lichaam

Lees verder »
Burn out - Waar krijg jij energie van 2

Burn-out – Hoe herstel je van een burn-out?

Burn-out – Hoe herstel je van een burn-out? Burn-out? Of (gelukkig net) voor een burn-out? In dit artikel lees je alles over herstellen van een burn-out. Leestijd: 10 minuten Stap 1 in je burn-out: Je burn-out herkennen, erkennen en aanvaarden De belangrijkste stap is je burn-out herkennen en vervolgens ook

Lees verder »

Over de retraites

Wat al de retraites gemeen hebben is dat zij een plek zijn van thuiskomen. Een plek waar je even stilstaat en kijkt wat er nu gebeurt, waar je nu staat en om van daaruit contact te maken met wat je ten diepste verlangt. In deze retraites staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommige mensen ook God) centraal. De invulling en het programma is in elke retraite anders.

Voor wie zijn de retraites?

De meeste deelnemers verlangen naar een moment van bezinning. Ze staan bewust in het leven, weten dat er meer is en zijn bezig met persoonlijke ontwikkeling, zelfreflectie en innerlijke groei. Ze zijn op zoek naar betekenis en naar inhoud. 

Gemiddeld gezien noemt 1/3 van de deelnemers zichzelf gelovig en 2/3 niet zozeer. Ze geloven vaak wel in iets meer, maar noemen zichzelf eerder spiritueel dan gelovig.  

 

We bieden diverse retraites aan. Voor ieder wat wils. Bekijk welke retraite het beste bij jou past, bij ons handige overzicht

 

 

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’. 

Even lekker een paar dagen voor jezelf. Even niets hoeven. Gewoon ‘zijn’. Je gaat terug naar je basis, naar jezelf. Je leert met verwondering, compassie en liefde te kijken naar wat zich aandient. 

Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning. We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring. 

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn. In de stilte aan Zijn voeten. Dit is een christelijke retraite. 

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.