Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
Email We delen je emailadres niet met andere partijen.
Retraites 2018

Retraites maart 2018:

In maart zijn er geen retraites.

Retraites april 2018:

5-7 april 2018:
Stilte retraite (tot 35 jaar)
Casella, Hilversum

20-22 april 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

Retraites mei 2018:

4-6 mei 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

24-26 mei 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites juni 2018:

1-3 juni 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

14-16 juni 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

21-23 juni 2018:
Stilte retraite
De Kleine Hoeve, Steenwijk

Nieuwe retraites:

Wil je graag gemaild worden wanneer de andere retraites in 2018 op de website komen, klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

‘Een bewogen periode’, dat zijn de woorden die mensen geven als het niet allemaal makkelijk is geweest.

Tijdens het geven van een retraite in mei belde één van mijn beste vriendinnen, die tijdelijk bij mij woont, met de uitslag van het ziekenhuis: ‘Je hebt een hersentumor en het zit op zeer kwetsbare plekken, waardoor het niet te behandelen is.’ De medici konden niets meer voor haar doen. Met andere woorden, mits er een wonder gebeurt, zal ze niet lang meer te leven hebben. De uitslag sloeg bij mij in als een bom, maar tegelijkertijd zat ik midden in een stilte retraite. ‘Wilt U voor Sarah zorgen?’ bad ik, ‘Ik kan deze twee dingen niet tegelijk.’

Ja, als je retraites organiseert ben je niet gespaard van leed. Terwijl de deelnemers nog sliepen, ging ik wandelen. Ik schreeuwde het uit naar God, tranen rolden over mijn wangen. ‘Sarah is mij zo dierbaar en….’, vervolgde ik, ‘we hadden toch een droom.’ Er kwam geen antwoord. Wel heel veel vrede en gek genoeg ook vreugde. Als mensen mij toentertijd vroegen: ‘Hoe gaat het?’, dan kon ik oprecht zeggen ‘Heel goed’, ook al waren de omstandigheden niet heel goed. Ik ervoer zo’n diepe verbondenheid, zo’n vrede en gek genoeg ook zo’n vreugde. Dit is iets anders dan blijdschap. Mijn hart was zo verbonden, zo gezegend en dat gaf zo’n vreugde. Ja, ons geluk zit ‘m gelukkig niet in de omstandigheden. Zo ook bij Sarah. Zij voelde zich ook zo verbonden en ervoer ook zo’n diepe vrede.(Nu overigens nog steeds)

Haar situatie blijft kwetsbaar. Niet wetende hoe het zal gaan. Net zoals dat we allemaal op zich geen controle over de toekomst hebben. Ondanks de hersentumor hebben Sarah en ik samen een paar retraites mogen organiseren, met een back-up op de achtergrond. Het was bijzonder. Sarah is zo’n mooi, warm mens, zo diep verbonden en levend op de diepere lagen in het leven.

In 2017 zullen sommige retraites, 1-2 maanden voor tijd opnieuw geopend worden voor 5 extra deelnemers. De toekomst en haar gezondheid is te kwetsbaar om alle retraites direct al te openen voor 14 deelnemers. Dus in eerste instantie kunnen 9 deelnemers zich opgeven en als haar situatie het toelaat, kunnen er kort voor datum nog 5 deelnemers zich opgeven.

Samen met de zeer hectische periode in de Shelter moest ik zelf even een stapje terug doen. Even geen nieuwe retraites maken. Meer tijd voor reflectie, overdenking en bezinning. De combinatie van de Shelter en de retraites is ontzettend mooi, maar ook intens. In de Shelter heb ik als leidinggevende een verantwoordelijke baan en dat in combinatie met de retraites, is het intens. Ik gaf alles over, zowel de retraites als mijn dierbare baan bij de Shelter. Soms moet je eerst alles loslaten en overgeven, om daar te komen wat je werkelijk ‘moet doen’. (‘Moet doen’ is voor mij een dieper weten van iets wat je nu werkelijk mag doen.)

Het werd mij steeds meer duidelijk dat ik afscheid moest nemen van de Shelter, de plek die mij erg dierbaar is. Om zo fulltime mensen te begeleiden en met mensen mee te wandelen op hun levenspad. Zo ga ik per 1 februari fulltime retraites organiseren en coaching aanbieden. Ik ben erg benieuwd wat ik allemaal mag doen en heb er ontzettend veel zin in. Nu houd ik jullie niet langer op om de retraites voor 2017 te bekijken.

Met warme groet,

Monique Oostdam