Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
Email We delen je emailadres niet met andere partijen.
Retraites 2018

Retraites maart 2018:

In maart zijn er geen retraites.

Retraites april 2018:

5-7 april 2018:
Stilte retraite (tot 35 jaar)
Casella, Hilversum

20-22 april 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

Retraites mei 2018:

4-6 mei 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

24-26 mei 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites juni 2018:

1-3 juni 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

14-16 juni 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

21-23 juni 2018:
Stilte retraite
De Kleine Hoeve, Steenwijk

Nieuwe retraites:

Wil je graag gemaild worden wanneer de andere retraites in 2018 op de website komen, klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

Retraite Klooster tot Kloosterwandeling

Retraite kloosterDe Klooster tot kloosterwandeling is een onderdeel van ‘Retraites voor je diepste binnenste’. In deze retraite staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommigen ook God centraal).

De Klooster tot Kloosterwandelingen zijn meerdaagse bezinningstochten door Nederland waarbij men als een pelgrim loopt van het ene klooster naar het andere klooster.

Zo lopen we tijdens deze ‘Klooster tot Kloosterwandeling’ door het prachtige heuvelachtige Limburg van station Houthem- St. Gerlach naar ons eerste klooster, de contemplatieve zusters in Valkenburg aan de Geul (5-6 km). De volgende dag gaan we na het ontbijt op weg naar de paters en broeders in Wittem (15-16 km). Zondag staat er voor de liefhebbers een prachtige ochtendwandeling op de Gulpenberg (5 km) op het programma en ‘s middags lopen we van Wittem terug naar station Klimmen-Ransdaal (12-14 km).

Bekijk ‘Welke retraite weekend bij jou past’ en kijk op ‘Aanbod retraites’ voor de actuele agenda.

 Van Klooster tot Kloosterwandelingen

Klooster retraite

Data kloosterretraite:

  • Vrijdag 8 september t/m zondag 10 september (volgeboekt)

Wil je graag gemaild worden wanneer de rest van de retraites voor 2017 op de website komen, klik dan hier.

Kosten van deze kloosterretraite:

297 euro  (met 2x lakenpakket, op basis van volpension)

In het eerste klooster krijg je een éénpersoonskamer en in het tweede klooster deel je de kamer met een andere deelnemer. Als je alleen komt, zoals de meeste personen, deel je een kamer met één persoon van hetzelfde geslacht.

De maximale groepsgrootte voor deze speciale kloosterretraite is 9 deelnemers.

Het programma van deze klooster retraite:

Weekend retraite

Dag 1 van deze klooster retraite

Om 11 uur treffen we elkaar aan op station Houthem St. Gerlach. Met onze backpack op de rug lopen we richting de zusters in Valkenburg a/d Geul. Na deze korte wandeling van 5-6 km komen we aan in ons eerste klooster, waar we direct aan tafel mogen. Om 15.00 uur staat de eerste bezinningsworkshop op het programma. De rest van de dag kent geen vast programma en wordt ingevuld op basis van wensen en ideeën van de groep zelf.

Dag 2 van deze klooster retraite

Na het ontbijt verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster. Het eerste deel van deze van klooster tot kloosterwandeling lopen we in stilte. Na een korte stop delen we in het tweede deel van de wandeling onze ervaringen. Na ongeveer 15-16 kilometer wandelen komen we begin van de middag aan bij de broeders en paters in Wittem, ons tweede klooster. Om 15 uur staat de tweede bezinningsworkshop op het programma. Wanneer het weer mee zit zal deze bezinningsworkshop plaatsvinden in de prachtige tuin. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3 van deze klooster retraite

Een half uur voor zonsopgang staat er een vrijblijvende ochtendwandeling (6 km) naar de Gulpenberg op het programma. Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen. Het beloven altijd bijzondere wandelingen te zijn, waar we in stilte lopen. We ervaren het ontwaken van de natuur, ieder met zijn eigen gedachten. Na verloop van tijd zoekt ieder een eigen plaatsje in de natuur voor persoonlijke reflectie en bezinning.

Nog voor het ontbijt zijn we weer terug op het klooster. We ontbijten samen en om stipt half 11 vertrekken we al wandelend richting Klimmen-Ransdaal (12-14 km). Onderweg hebben we ons laatste bezinningsmoment met daarbij een afronding van het weekend.

P.S.

  • Binnen dit programma van deze klooster retraite is het mogelijk om op bepaalde momenten aan te sluiten bij het dagritme van het klooster. Je bent dit natuurlijk niet verplicht.

Naam (graag invullen)

E-mail (graag invullen)

Houd mij op de hoogte