Retraite Ouders Onderweg

Wie ben ik en wat is Ouders Onderweg?

 

Ik ben Gesa van Delft, getrouwd met Marco en samen met hem ouders van drie zoons (1996, 2000 en 2005) en een dochter (1998).

 

Ouders Onderweg ontstond vanuit het verlangen een eindje met ouders op te lopen om ze te helpen even stil te staan bij die zo belangrijke ‘job’ van het grootbrengen van kinderen. Stil te staan bij wie ze zelf zijn en waarom ze doen wat ze doen.

Dit omdat ik in mijn eigen leven gemerkt heb dat je als ouder het ‘middel’ bent in het grootbrengen van je kind, en je soms aan loopt tegen je eigen angsten, teleurstellingen, erfenis uit je eigen kindertijd en noem maar op.

Maar ik heb ook gemerkt dat als je dit onder ogen ziet, je heel andere dingen in jezelf kunt aanboren. Dat maakt het ouderschap soms een stuk makkelijk en leuker. En bedenk dan eens wat een waardevolle schatten je kunt doorgeven aan jouw kinderen!

 

 

Halverwege de twintig waren we. En… papa en mama! Geen idee waar we aan begonnen waren, maar wel ontzettend leuk. In de afgelopen bijna kwart eeuw hebben elkaar vaak (lichtelijk) radeloos aangekeken, wakker gelegen en moeten slikken. Een diploma voor het ouderschap kun je nergens halen, dus je moet het maar leren in de praktijk, en dat vonden we nog best een klus… Gelukkig waren er ook momenten dat we genietend en vol trots naar die kinderen van ons konden kijken.

 

Inmiddels zijn onze kinderen bijna allemaal volwassen. Maar het is als de dag van gisteren, de hectiek van het gezinsleven: clubjes, partijtjes, ruzies tussen de kinderen, racen van voetbal naar balletles en naar huis voor het eten… Het was jongleren en ook heel regelmatig een bal laten vallen (of twee…)!

Als ouders ben je altijd onderweg, maar soms raakten wij zelf het zicht kwijt op waar we precies heen gingen. Gaandeweg leerden we naar onszelf te kijken, en leerden we door onze kinderen een nieuw stuk van onszelf kennen.

 

Het hielp ons om af en toe als een helikopter boven ons gezin (en onszelf!) te hangen en daarom nodigen we jullie als ouders uit voor zo’n pitstop. Even tijd nemen om te kijken of je de dingen nog wel doet zoals je graag wilt. Dan kun je daarna weer verder, onderweg in de richting die jij wilt.

 

Onze retraites

  • 7-9 oktober 2021 – Retraite ‘Ouders Onderweg’ – met Gesa en Marco
    7-9 oktober 2021 – Retraite ‘Ouders Onderweg’ – met Gesa en Marco

    Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Blogs 'Ouders Onderweg'

blank

Alle ballen in de lucht!

Hoeveel ballen hou jij in de lucht? En welke bal dreigt bijna aan je aandacht te ontsnappen? Die van je oudste die (help, nu al?!) zijn intrede heeft gedaan in de puberteit? Die van je middelste, die gewoon lekker gaat en niet zoveel van je vraagt momenteel? Die van je partner..?

Lees verder »
blank

Auw!

Geen baan waar je zo met hoge verwachtingen in kan stappen als je ‘job’ als vader of moeder. Maar vroeg of laat lopen we allemaal aan tegen de realiteit van niet uitgekomen verwachtingen of mislukkingen. Het is een ‘package deal’, dat ouderschap: intense vreugde, maar ook pijn die diep kan gaan.

Lees verder »
blank

Puberweeën

Als ouder van een puber voel ik me soms net Alice in Wonderland: Niets is vanzelfsprekend, en niets is meer zoals ik het ken. En daar moet je als ouder aan wennen. Aan de transformatie van dat lieve kind dat keurig deed wat je zei (meestal), die jou de allerliefste moeder vond en die je dacht te kennen, naar een wezen dat zich niet altijd door jou wil laten kennen, dat zijn eigen ruimte zoekt en over wie je de controle moet loslaten.

Lees verder »
blank

Selectief geheugen

Wat waren ze toen nog schattig…
En nu? Wat zijn je kinderen nu? Misschien niet meer schattig, maar wel… Stoer? Gezellig? Uniek? Beetje dwars soms..? Maar wel met een heel eigen gevoel voor richting?

Lees verder »
blank

Gewoon doen joh!

Stel, je bent puber. Je prefrontale cortex is nog niet rijp en je kunt nog niet goed plannen en gevolgen op de lange termijn overzien (ook al denk je daar zelf anders over) maar je
ziet tegelijkertijd de wereld aan je voeten liggen. Vol mogelijkheden die voorheen nooit voor jou waren. Wat een verrukkelijk gevoel!

Lees verder »
Waar kom jij vandaan

Waar kom jij vandaan?

Ik, Gesa, vond het krijgen en opvoeden van onze kinderen zo ongeveer het meest vormende en leerzame in mijn leven en kan me blijven verwonderen over kinderen, tieners, mensen. In de nieuwe retraites van Ouders Onderweg wil ik met ouders oplopen die nog volop in de rollercoaster van een opgroeiend gezin zitten en hen helpen even stil te staan bij hoe ze ouders willen zijn. Wat ze hun kinderen mee willen geven en hoe ze van vormende waarde kunnen zijn in de levens van hun kinderen!

Lees verder »
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt met een gerust hart boeken

Wij begrijpen dat het spannend is om in deze tijd van Corona een retraite te boeken. Daarom hebben wij een Corona uitzondering in onze annuleringsvoorwaarden gemaakt.

 

Wanneer je onverhoopt moet annuleren, vanwege Corona/quarantaine dan krijg je van ons het geld terug. Zo kun je met een gerust hart boeken.

Dus boek, juist nu, lekker een paar dagen voor jezelf!