Onmisbaar in onze retraites

Onmisbaar in onze retraites zijn onze assistent coaches: Carry Nijland, Marlies Noort, Gesa van Delft en Lucienne Welfing. Stuk voor stuk hele mooie mensen die bepaalde onderdelen voor rekening nemen en/of coachgesprekken met een aantal deelnemers voeren. Zij zijn er niet de hele retraite bij. 

Carry Nijland

Over de retraites van Monique in Klein Sion

De retraites bij Klein Sion organiseert Monique niet alleen. Carry komt ook regelmatig langs voor de geestelijke bezinningsmomenten en een gesprek met 2-3 deelnemers. Je kunt bij opgave kiezen of je een gesprek met Monique of met Carry wil. Monique werkt al jarenlang samen met Carry. 

Carry is echt een mooi en inspirerend mens. Ze is een luisterend oor en heeft een bepaalde levenswijsheid, levensrijpheid wat haar zo bijzonder maakt. 

-Monique Oostdam-

Carry retraite Klein Sion

“In een gesprek sta ik vol respect open voor wat er leeft in iemands hart. Even samen op weg zijn.”

Over Carry Nijland

Carry, 67 jaar, was van jongs af aan al geïnteresseerd in geestelijke zaken. Ze las boeken over mythologie, religie en natuur. Enkele jaren studeerde ze sociologie. Ze koos voor idealistisch werk. Uit betrokkenheid bij milieu en gezondheid dreef ze 12 jaar een natuurvoedingswinkel. Ze was gelovig en veel op zoek.

 

Na een bewogen tijd (echtscheiding, ziekte, overlijden van haar tweede partner) ging haar hart uit naar de geestelijke gezondheid van de mens. Ze studeerde religie studies en volgde een tijdlang de master voor geestelijke verzorger/zingevingscoach.

Marlies Noort
Marlies Noort - coach

Over Marlies Noort

“Ik ben Marlies Noort, getrouwd met Carlo. Samen hebben we 5 kinderen gekregen waar we heel dankbaar voor zijn.


Ik ben geboeid in wat de ander maakt tot wie hij/zij is en verdiep me dan ook graag in mensen. Voorheen was ik 10 jaar werkzaam als maatschappelijk werker. Nu als mentor voor cliënten die niet in staat zijn om hun persoonlijke belangen te behartigen en natuurlijk als coach bij Bezinningsvakanties.nl.

 

Ik vind het een voorrecht om met mensen mee te lopen op hun levenspad en samen te zoeken naar de mogelijkheden tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarbij vind ik het belangrijk om mensen werkelijk te zien, onbevooroordeeld naar hen te luisteren en respect te hebben. 

 

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten en samen een stukje op te mogen trekken!”

Gesa van Delft
Gesa van Delft - coach

Over Gesa van Delft

“Ik ben Gesa, 48 jaar oud (of jong;-). Ik hou van mensen, wat mensen beweegt en hoe ze ontwikkelen boeit mij. Naar iemand luisteren is voor mij ontvangen wat diegene mij wil geven. Ik doe dat graag met echte aandacht, ik wil op die manier gastvrij zijn en mensen het beste geven van wat ik heb.

 

In het dagelijks leven ben ik moeder van vier kinderen en jeugdverpleegkundige, en ik doe dat met veel plezier en liefde. Een aantal jaar geleden deed ik de opleiding tot Contextueel Hulpverlener. De verbindingen tussen generaties, relaties tussen mensen en het unieke van mensen zijn de rode draad hierin, en dat is precies wat mijn hart heeft.

 

____________

Gesa organiseert daarnaast ook

samen met haar man Marco retraites voor ouders. 

____________

 

 

Lucienne Welfing
Lucienne Welfing 510x510

Over Lucienne Welfing

“Mijn naam is Lucienne Welfing. Ik ben getrouwd met Jos en samen hebben we 4 kinderen: Sem, Lisa, Jozua en Efraïm en dat geeft in ons huis de nodige gezelligheid en drukte. Daarnaast ben ik werkzaam in het onderwijs en dat doe ik met veel plezier.

 

We wonen in het mooie Friesland waar ik regelmatig de rust en de ruimte op zoek door te gaan wandelen. In mijn leven ben ik voortdurend op zoek naar momenten van verstilling, rust en bezinning. Ik heb de waarde leren kennen van mijzelf op deze manier tot stilte brengen.

 

“Ik ben stil geworden, ik heb mijn ziel tot rust gebracht.  

Als een kind op de arm van zijn moeder, als een kind is mijn ziel in mij” 

 

Mensen omschrijven mij als warm, oprecht, integer, betrokken, liefdevol en enthousiast. Ik luister graag naar de ander, wil meedenken en er voor de ander zijn. Op deze manier ‘wandel’ ik in dit weekend graag een stukje met je mee.”

 • Met Monique
 • Zowel stilte als gesprek

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’. 

 • Met Monique 
 • Echte stilte retraite

Even lekker een paar dagen voor jezelf. Even niets hoeven. Gewoon ‘zijn’. Je gaat terug naar je basis, naar jezelf.

Je leert met verwondering, compassie en liefde te kijken naar wat zich aandient. 

 • Met Monique 
 • Zowel stilte als gesprek

Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning. We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring. 

 • Met Monique 
 • Echte stilte retraite

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn.

 

In de stilte aan Zijn voeten. Dit is een christelijke retraite. 

 • Met Arine
 • Zowel stilte als gesprek

Tijdens deze drie dagen kun je in alle rust gaan ontdekken wie jij bent, wat jouw waarden zijn en waar jij naar verlangt.

Onthaasten en met aandacht luisteren naar wat werkelijk gehoord, gezien en gevoeld wil worden.

 • Met Carin
 • Zowel stilte als gesprek

Luisteren en aandacht geven naar wat bij jou van binnen leeft, dat is wat dit weekend centraal staat. 

 

Welk deel van jouw binnenste vraagt om aandacht, wil naar buiten komen? 

 • Met Carin
 • Zowel stilte als gesprek

Het programma van dit weekend geeft jou ruimte om na te denken over het begrip ‘genoeg’.

 

Wat is voor jou genoeg? Wanneer ben of doe je genoeg? Wat heb jij nodig voor het (goed) genoeg is?  

Retraite 'Ouders Onderweg'

 • Met Marco en Gesa
 • Zowel stilte als gesprek

Even weg van thuis. Tijd maken om na te denken over vragen als: ‘Wie zijn wij als vader en moeder?’ ‘Wat hebben wij van onze ouders meegekregen?’ ‘Wat voor ouders willen en kunnen we zijn?’ ‘Wat vinden wij belangrijk voor ons gezin?’

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt met een gerust hart boeken

Wij begrijpen dat het spannend is om in deze tijd van Corona een retraite te boeken. Daarom hebben wij een Corona uitzondering in onze annuleringsvoorwaarden gemaakt.

 

Wanneer je onverhoopt moet annuleren, vanwege Corona/quarantaine dan krijg je van ons het geld terug. Zo kun je met een gerust hart boeken.

Dus boek, juist nu, lekker een paar dagen voor jezelf!