Over Marco en Gesa van Delft

Wij zijn Marco en Gesa van Delft, in 1994 getrouwd, en ouders van drie zoons (1996, 2000 en 2005) en een dochter (1998).

 

Halverwege de twintig waren we. En… papa en mama! Geen idee waar we aan begonnen waren, maar wel ontzettend leuk. In de afgelopen bijna kwart eeuw hebben wel elkaar vaak (lichtelijk) radeloos aangekeken, wakker gelegen en moeten slikken. Een diploma voor het ouderschap kun je nergens halen, dus je moet het maar leren in de praktijk, en dat vonden we nog best een klus… Gelukkig waren er ook momenten dat we genietend en vol trots naar die kinderen van ons konden kijken.

 

Inmiddels zijn onze kinderen bijna allemaal volwassen. Maar het is als de dag van gisteren, de hectiek van het gezinsleven: clubjes, partijtjes, ruzies tussen de kinderen, racen van voetbal naar balletles en naar huis voor het eten… Het was jongleren en ook heel regelmatig een bal laten vallen (of twee…)!

Als ouders ben je altijd onderweg, maar soms raakten wij zelf het zicht kwijt op waar we precies heen gingen. Gaandeweg leerden we naar onszelf te kijken, en leerden we door onze kinderen een nieuw stuk van onszelf kennen.

 

Het hielp ons om af en toe als een helikopter boven ons gezin (en onszelf!) te hangen en daarom nodigen we jullie als ouders uit voor zo’n pitstop. Even tijd nemen om te kijken of je de dingen nog wel doet zoals je graag wilt. Dan kun je daarna weer verder, onderweg in de richting die jij wilt.

 

We werken allebei in de zorg, hebben daardoor altijd veel met mensen gewerkt en genieten ervan om, met de mensen die we onderweg tegenkomen, samen op te lopen.

Vanuit een verlangen meer te leren over relaties, families, de bijzondere wisselwerking tussen ouder en kind deed Gesa van 2014 tot 2016 een opleiding Contextuele Hulpverlening.

 

Marco en Gesa van Delft retraites

Over onze retraite 'Ouders Onderweg'

Wat zijn we soms aan het rennen. Er is altijd zoveel dat gebeuren moet in je gezin, je zou jezelf zo voorbij lopen en op de automatische piloot maar doorgaan. Soms moet je er even uitstappen, een stapje terug doen en nadenken over vragen als:

 • Waar staan we met ons gezin?
 • Wat willen we eigenlijk?
 • Wie zijn wij, als ouders?
 • Wat hebben onze kinderen nodig?

De basis onder wat je doet als ouders is hoe je gevormd bent in je eigen gezin van herkomst. Daaruit kun je waardevolle dingen meenemen, maar soms moet je dingen juist loslaten omdat ze anders tot ballast worden.

 

Misschien had je verwachtingen die niet uit blijken te komen, worstel je met je eigen onzekerheid of angst, of zit je met je partner niet op één lijn. Stap er eens uit, en neem samen tijd om onder ogen te zien wat er is, zodat je daarna weer geïnspireerd verder kunt, met een duidelijk focus voor ogen.

De retraites van Gesa en Marco 

 • 11-13 februari 2021 – Retraite ‘Ouders Onderweg’ – met Gesa en Marco
  11-13 februari 2021 – Retraite ‘Ouders Onderweg’ – met Gesa en Marco

  Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Ouders zijn…

… altijd bezig

… verantwoordelijk

… sfeermakers

… jongleurs

… kwetsbaar

… altijd jong

… koorddansers

… samen onderweg

Leuke blogs voor Ouders Onderweg

Gesa is naast retraiteleidster ook schrijfster. Ze schrijft regelmatig blogs  speciaal voor Ouders Onderweg. Vind je het leuk om deze te ontvangen, vul dan hier je naam en e-mailadres in. 

  Naam (graag invullen)

  E-mail (graag invullen)

  Wil je ook de 'Ouders Onderweg' - speciale uitgave 4x per jaar ontvangen (graag invullen)
  Ja, graag! Ik weet dat ik mij zo weer kan afmeldenNee, dank je wel

  Wat mensen zeggen over Gesa en Marco?

  Geef hier jouw reactie
  1
  2
  3
  4
  5
  Versturen
       
  Annuleren

  Hoe was jouw retraite bij Bezinningsvakanties.nl?

  Gesa en Marco van Delft
  Algemene beoordeling:  
   0 beoordeling

  Blogs van Gesa

  Steentje

  Steentje

  Het is herfst en het bos ruikt heerlijk. De lucht is fris en de wind waait door de boomtoppen, wat is dit genieten! We lopen langs de rand van het bos, daarnet hebben we koffie gedronken met appelgebak in een schattig theehuisje bij het haardvuur, wat wil je nog meer op zo’n heerlijke herfstdag?!

  Gewoon doen joh

  Gewoon doen joh!

  Stel, je bent puber. Je prefrontale cortex is nog niet rijp en je kunt nog niet goed plannen en gevolgen op de lange termijn overzien (ook al denk je daar zelf anders over) maar je
  ziet tegelijkertijd de wereld aan je voeten liggen. Vol mogelijkheden die voorheen nooit voor jou waren. Wat een verrukkelijk gevoel!

  Puberweeën

  Puberweeën

  Als ouder van een puber voel ik me soms net Alice in Wonderland: Niets is vanzelfsprekend, en niets is meer zoals ik het ken. En daar moet je als ouder aan wennen. Aan de transformatie van dat lieve kind dat keurig deed wat je zei (meestal), die jou de allerliefste moeder vond en die je dacht te kennen, naar een wezen dat zich niet altijd door jou wil laten kennen, dat zijn eigen ruimte zoekt en over wie je de controle moet loslaten.

  Selectief geheugen

  Selectief geheugen

  Wat waren ze toen nog schattig…
  En nu? Wat zijn je kinderen nu? Misschien niet meer schattig, maar wel… Stoer? Gezellig? Uniek? Beetje dwars soms..? Maar wel met een heel eigen gevoel voor richting?

  Alle ballen in de lucht

  Alle ballen in de lucht!

  Hoeveel ballen hou jij in de lucht? En welke bal dreigt bijna aan je aandacht te ontsnappen? Die van je oudste die (help, nu al?!) zijn intrede heeft gedaan in de puberteit? Die van je middelste, die gewoon lekker gaat en niet zoveel van je vraagt momenteel? Die van je partner..?

  Ouders Waar kom jij vandaan

  Waar kom jij vandaan?

  Ik, Gesa, vond het krijgen en opvoeden van onze kinderen zo ongeveer het meest vormende en leerzame in mijn leven en kan me blijven verwonderen over kinderen, tieners, mensen. In de nieuwe retraites van Ouders Onderweg wil ik met ouders oplopen die nog volop in de rollercoaster van een opgroeiend gezin zitten en hen helpen even stil te staan bij hoe ze ouders willen zijn. Wat ze hun kinderen mee willen geven en hoe ze van vormende waarde kunnen zijn in de levens van hun kinderen!

  Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

  Je kunt nog op retraite

  Even een paar dagen voor jezelf.
  Het kan ook nu nog!

  Gelukkig kunnen de retraites met de huidige Corona maatregelen (van 23 november) gewoon doorgaan.

  Zo fijn!