Dankbaar voor onze ontmoetingen

Bedankt voor al jullie ontmoetingen, voor al jullie hartverwarmende reacties. Soms werden we er gewoon stil van.

Retraitebegeleiding Carin, Monique, Arine

Reacties deelnemers

Hieronder staan alle reacties die we in de loop van de jaren op de website gekregen hebben.

Mijn kleine – 4 sterren – Marijke

Het waren hele bijzondere dagen in een mooie omgeving met een geweldige vrouw als Monique die ons begeleiden. Een mooie pure warme vrouw. Mijn Kleine heb ik in het gesprek met Monique voorzichtig toegelaten ik heb daar eigenlijk nooit veel aandacht aan besteed. Nu koester ik haar langzaam steeds meer met dank aan Monique! Ik heb mij voor sept. opgegeven voor de wandelretraite ook met Monique. Mooie bijzondere groep hadden wij en ik heb hele goede en waardevolle gesprekken met een aantal gevoerd. Dank hiervoor. Lieve groet Marijke uit Delft

Geraakt; Aangeraakt; Ontroerend – 5 sterren – Aryanna

Lieve Monique, wat een bijzondere retraite is dit geweest. Het voelt al gelijk vertrouwd bij aankomst. We hadden ook een heel mooie groep, ieder met z’n eigen verhaal en ieder met z’n eigen kruispunt. Alles mocht er zijn. De ontdekking dat ik zo’n mooie innerlijke tuin heb, maar er eigenlijk nog nooit geweest was, deed me erg veel. Het besef dat ik al die jaren in andermans tuinen bezig ben geweest en die van mijzelf geen aandacht had gegeven, raakte mij enorm. Maar nu het besef er is kan ik leren om voor mijn eigen tuin te zorgen. Jouw coaching gesprek heeft veel losgemaakt, samen met de overwegingen van Carry, voelde ik mij aangeraakt door God. Zo mooi om zo dicht bij hem te kunnen zijn. Maar wat mij het meest ontroerd heeft is de ontmoeting met mijn innerlijk kind. Ik zal goed voor haar gaan zorgen. Monique, Carry, vrijwilligers van Klein Sion en mede groepsgenoten, bedankt voor dit mooie bijzondere en gastvrije retraite weekend. Liefs Aryanna

Rust in mijn hoofd – 5 sterren – Sacha

Mooie omgeving. Het voelde als alleen zijn, en tegelijkertijd gekoesterd worden. Even een stop op alle dagelijkse beslissingen en keuzes. Het eten was eenvoudig, maar op een bepaalde manier gaf ook dat rust. Zelfs daarover niet te hoeven nadenken of te kiezen. Het klooster was sober, maar mooi en comfortabel. Monique had goede ideeën over oefeningen, en sommigen daarvan zorgden voor nieuwe inzichten. Het was heerlijk, ik ga graag nog een keer.

Een nieuw perspectief – 5 sterren – Edwin

Monique, heel veel dank voor de retraite die je geweldig begeleid hebt. Met veel gevoel, respect, luisteren en goede vragen heb je mij op het spoor gezet van nieuwe inzichten en overdenkingen. De gesprekken met jou en ook met de sympathieke mede-deelnemers waren voor mij een prachtig verjaardagscadeau!

Lieve Monique – 5 sterren – Marcha

Lieve Monique, wat een heerlijke dagen heb ik gehad! geweldige bijzondere ervaring, wat een fijne, serieuze, enthousiaste, leerzame, inzichtelijke, retraite was dit. Dank je voor je geweldige begeleiding en de veilige sfeer! tot ziens weer eens ………..liefs Marcha uit Den Haag

Inzichtgevend – 5 sterren – Catharina

De eenvoud en rust hebben me helderheid gegeven. De mooie vragen en opdrachten tijdens de workshops zetten aan tot zelfreflectie. Arine heeft een warme en integere persoonlijkheid en weet op een veilige manier diepere lagen aan te boren. Het heeft mij mooie inzichten opgeleverd. Ik gun iedereen zo’n cadeautje aan zichzelf!

Bedankt! – 5 sterren – Lara

Monique, bedankt voor de stilte, de rust, de organisatie en ons gesprek. Ik heb er veel aan gehad en ging opgeladen weer naar huis. Absoluut aan te raden om deze retraite cadeau te doen aan jezelf!

Heerlijk – 5 sterren – Kim

Bedankt voor de heerlijke stilte retraite. Gelijk een gevoel van rust. Heerlijke omgeving om veel te wandelen. Bedankt voor de open armen waarin wij werden ontvangen. Ik raad dit iedereen aan!

Liefde voor jezelf – 5 sterren – Sandra

Ik kwam aan en zat op dat moment in een verdrietige prive situatie. De stilte heeft mij erop gewezen dat er eigenlijk altijd maar 1 moment bestaat : het nu. Ik voelde met 1 met de omgeving, de sfeer. Doordat ik zo opging in de hele sfeer werd mijn verdriet naar de achtergrond verdrongen. Ik liet de stilte toe en dat gaf troost. En was zo bevrijdend. Veel gewandeld, gelezen, gemediteerd en ook eucharestievieringen bijgewoond. Kortom: een hele fijne reset voor lichaam en geest. Monique was niet mijn coach, maar was zo lief om toch de tijd voor me te nemen en voor mij te bidden. Een hele fijne ervaring :.)

Bijzonder thuiskomen – 5 sterren – Janneke Spijkers

Ik heb vanaf het eerste moment genoten van deze bijzondere ervaring! Hierbij wil ik Monique bedanken voor de begeleiding van de stilte retraite. Ik heb onwijs veel geleerd van drie dagen in stilte doorbrengen. Iets waarvan ik niet wist dat dat mogelijk was. Monique, je straalt warmte en veiligheid uit. Je hebt humor en weet de deelnemers te raken met je verhalen. Hartelijk dank hiervoor!

Diepgaande zelfreflectie – 4 sterren – Peter

Ik kijk met een fijn gevoel terug op de retraite. Ik heb een bijzonder diepgaande zelfreflectie ervaren waarmee ik de komende tijd keihard aan de slag kan! Onwijs bedankt! Oh ja, ik moest na de retraite wel weer echt vanuit stilstand in beweging komen… 😉

Ik ben hier…. – 5 sterren – Martsje

Iets wat zo persoonlijk is, is lastig beoordelen. Want wat ik vind, hoeft niet voor de ander te gelden. Voor mij persoonlijk was het zo goed om te ontdekken waar ik nu ontdekken dat ik steeds meer mezelf wordt en dus ook steeds meer de regie neem. Daar hoort voor mij ook bij het ‘afscheid’ nemen van mijn “vorige leven”. Hoewel…..dat leven heeft me wel gevormd tot wie ik ben. En dat is heus niet allemaal verkeerd geweest. Dit weekend was voor mij op alle fronten thuiskomen; bij mezelf, in de omgeving en in de groep. Je werd compleet vrij gelaten in wat je al dan niet mee wilde doen. Voor mij wel heel fijn omdat ik snel te veel prikkels heb. Ik heb mogen ontdekken, door het op te schrijven, te verbeelden dat waa4 ik vandaag kom en waar k nu ben…ik gegroeid ben in het steeds een beetje met worden zoals ik eigenlijk bedoeld ben. En Carin? Ja, zo’n bijzonder fijn mens. Ze ziet en hoort je en is ontzettend gastvrij. De gesprekken met haar zijn verhelderend, gaan diep en met een vleugje humor. Ze is gewoon een fijn persoon waar iedereen zich thuis bij voelt. De omgeving maakt ook dat je je fijn voelt; een zorgboerderij met beesten. Wanneer je daar van houdt en je wilt meer inzicht in waar je vandaan komt en nu bent, zou ik zeker mee gaan. Het is jammer dat het maar 2 dagen is.

Een jaar verder – 5 sterren – Jeannet

Carin kijkt bijna door je heen. Ze ziet precies de zwakke plek en gaat daar heel zorgzaam met je naar toe. Ze houdt je een spiegel voor, in liefde en verbondenheid. Je hoeft niets maar er ontstaat vanzelf een verlangen om daar te komen waar ze op wijst. Nu een jaar verder. Ontdekken dat ik een groot deel van mijn doel vorig jaar heb bereikt en met haar ontdekken dat ik er nog meer uit kan halen. Zo mooi ook dat hoewel de opzet van een weekend hetzelfde is, er telkens een heel ander onderwerp is waar je mee aan de slag mag. Nog een compliment voor de locatie. Heerlijk rustig. Er is volop ruimte om een rustig plekje te vinden in de zon onder de veranda met een deken over, in het atelier of de kas of de stilteruimte of…. Ik noem het maar een APK want ik wil volgend jaar weer.

het was zo fijn – 5 sterren – Willemieke

Wat was dit een fijn weekend. ik kijk met veel plezier terug op dit prachtige weekend in de polder van Flevoland. De rust, de stilte, de verdieping en het lekkere eten, even een weekend eruit. Ik kan het jullie allemaal aanbevelen, en ik ga zeker nog een keer. Dankjewel Carin!

Terug bij mezelf gekomen – 5 sterren – Cindy

Het was een bijzondere ervaring. Ik was toe aan rust, en op zoek naar antwoorden. Deze heb ik ook gevonden, maar op een andere manier dan ik gedacht had. De sfeer die Monique schepte was zo fijn en warm. Hierdoor kon ik alle hectiek van thuis loslaten. Door los te laten kwamen voor mij de antwoorden en inzichten vanzelf. Dat is een cadeautje aan mezelf geweest, dat ga ik zeker vaker doen. Het was voor mij echt een unieke ervaring.

3 dagen van bemoediging – 4 sterren – Lian

De retraite bij Klein Sion heb ik als heel waardevol ervaren. Carin zorgde voor de juiste setting om stil te staan en te onderzoeken. De opdrachten hielpen om te verdiepen en ze zag goed wat ieder persoonlijk nodig had. Ook vanuit het individuele gesprek heb ik veel mee kunnen nemen. Op de laatste dag heeft de stiltewandeling mij erg goed gedaan.

.
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.