Authentiek leven - retraite Arine van Rijn

Retraite ‘Authentiek Leven’

Heb jij regelmatig de gedachte:

‘Ik word geleefd’! ‘is dit het nou’?’

 

 Tijdens de retraite ‘Authentiek leven’ sta je stil bij wie je ten diepste bent, 

wat belangrijk is voor jou en waar jij naar verlangt.

Retraite 'Authentiek Leven'

Authentiek leven betekent dat je trouw bent aan jezelf en daarnaar handelt. De dingen doen die écht bij jou passen. Dat is leven vanuit je hart!

 

 

Herken je één van de volgende vragen of situaties?

  • Wie ben ik eigenlijk?
  • Ik word geleefd? Is dit het nou?
  • Ik weet niet wat ik ten diepste wil…
  • De dingen die ik doe kosten (te) veel energie
  • Welke talenten heb ik?
  • Wat betekent het om ‘mezelf’ te zijn?
  • Ik zou eigenlijk ander werk willen doen
  • Ik worstel met schaamte en de angst om niet goed genoeg te zijn

Terug naar wie jij ten diepste bent

In ieder mens leeft een verlangen om zoveel mogelijk te kunnen worden wie hij of zij zou kunnen zijn. Dit verlangen kan door de drukte van het leven of door persoonlijke belemmeringen diep weggestopt zitten. Gun jezelf een paar prachtige dagen om in alle rust stil te staan bij jezelf. 

“Het voorrecht van een mensenleven is te worden wie je werkelijk bent” – C. Jung

De innerlijke verdieping in deze retraite ontstaat door stiltemomenten, reflectievragen, korte lezingen, creatieve workshops en een individueel coachgesprek.

 

We maken hierbij gebruik van het beeld van een boom. Hierin is veel inspiratie te vinden, zoals de seizoenen van het leven, de uniciteit en potentie van iedere boom en de verschillende kenmerken en belemmeringen van groei.

 

Deze retraite geeft je ontspanning en rust. Door de ontdekkingen die je doet leg je tegelijkertijd een stevige basis voor het maken van nieuwe keuzes.

Arine van Rijn

Retraitebegeleiding - Even voorstellen....

“Ik ben Arine van Rijn. Authenticiteit, verbinding en ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”?

 

 

Na een persoonlijk ontwikkelingstraject heb ik mijn hart gevolgd. Ik ben een coachopleiding gaan doen. Ik begeleid nu mensen op het gebied van loopbaan-en levensvragen, en in hun rouw- en verliesproces.

 

 

Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden”.

Locatie ‘Klooster Heiloo’ – 8 km van zee

De retraite vindt plaats in het klooster in Heiloo. Het gastenverblijf waar jullie een eigen kamer met douche en toilet krijgen, de Engelenzaal en de kloostertuin zijn ons thuis tijdens ons verblijf. Midden in de rustgevende natuur en op minder dan 8 kilometer van het strand.

 

Kijk hier voor meer informatie over Klooster Heiloo – 8 km van zee. 

Klooster aan Zee - Klooster Heiloo

Programma van onze retraite 'Authentiek Leven'

 

DAG 1
14.30 Aankomst

15.00 Kennismaking

16.00 Bezinningsworkshop 1 – Waar sta ik nu? (aansluitend vrije tijd)

18.00 Broodmaaltijd

19.00 Extra bezinningsmoment 'onder mijn boom' (of vrije tijd)*

21.00 Viering en dagsluiting in de Kloosterkapel door Arine*

 

DAG 2
07.00 Ochtendgebed in de Kloosterkapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Bezinningsworkshop 2- Wortelen: mijn drijfveren (aansluitend vrije tijd/individueel coachgesprek)

13.00 Warme maaltijd

14.00 Vrije middag/individueel coachgesprek

18.00 Broodmaaltijd

19.00 Bezinningsworkshop 3- Groeien: dit kan ik (aansluitend vrije tijd) 

21.00 Viering en dagsluiting in de Kloosterkapel door Arine*

DAG 3
07.00 Ochtendgebed in de Kloosterkapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Stiltewandeling– Snoeien: keuzes maken*

13.00 Warme maaltijd

14.00 Bezinningsworkshop 4- Bloeien: mijn verlangen

15.30 Afsluiting

16.00 Vertrek naar huis

 

* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

 

Dit is geen stilte-retraite. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen en gebeden zijn optioneel. Tijdens de maaltijden wordt er gesproken en er is gelegenheid om elkaar in de huiskamer te ontmoeten. Er is wel een sfeer van bezinning in het gebouw.

 

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

Niet inbegrepen

De groepen worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

 

Hoe was jouw retraite bij Arine?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Retraite: 'Authentiek Leven'
Average rating:  
 5 reviews
 by Vivian
Zeer waardevol
Retraite *: Authentiek leven
Leeftijd: 42
Beroep: projectleider
Woonplaats: Apeldoorn

Ik heb deze retraite als zeer waardevol ervaren. Het was mijn eerste retraite en had er niet veel verwachtingen bij, behalve dat ik de introductie tekst van de retraite had gelezen en mij direct heb aangemeld. Ik vond het zeer spannend vooral omdat ik bang was voor de groep en of die dingen van mij zouden verwachten. Dit was in het geheel niet zo. Het is je eigen retraite en iedereen is zelf met zijn of haar vraagstuk bezig. Het heeft mij heel veel opgeleverd. Ik heb nu vol overtuiging een keuze gemaakt en ben druk bezig om die waar te maken. Arine, je was een zeer goede retraiteleider en een heel mooi mens. Ik raad deze retraite van harte aan. En ga dan ook vooral alleen daar naartoe. Ik ga in de toekomst zeker weer op retraite wellicht wel jaarlijks.

 by Wilfred Haenen
Dank voor inzichtvolle retraîte
Retraite *: Authentiek leven
Leeftijd: 49
Beroep: Improvement Officer
Woonplaats: Helmond

Bedankt !;) voor deze mooie retraîte...die me liet inzien dat het niet alleen in mijn hoofd gebeurt, maar juist in de stroming tussen hart en hoofd. Het was mijn 1e retraîte... de verwachtingen waren net even anders als het resultaat, wat wel de nodige inzichten gaf en waar ik nu en straks zeker met veel dankbaarheid op terug kijk. Ik zie nu dat het pad door compassie zich vanzelf aan me toont....zonder me vast te zetten in dilemma's / oordelen. Bedankt en veel succes Arine, met je coachings en retraîtes.

 by hendrik
prachtig en inspirerend
Retraite *: authentiek leven en op het kruispunt van je leven
Leeftijd: 57
Beroep: leerkracht

Zeer inspirerend. Prachtige omgeving en mooi dat er voldoende ruimte is om je eigen ding te doen zoals even te sporten als je dat wilt. Erg veel geleerd maar ook prachtige gesprekken gehad met mede retraitegangers. Aanrader.

 by Peter
diepgaande zelfreflectie
Retraite *: authentiek leven
Leeftijd: 38
Beroep: industrieel ontwerper

Ik kijk met een fijn gevoel terug op de retraite. Ik heb een bijzonder diepgaande zelfreflectie ervaren waarmee ik de komende tijd keihard aan de slag kan! Onwijs bedankt! Oh ja, ik moest na de retraite wel weer echt vanuit stilstand in beweging komen… 😉

 by Helèn
Super inspirerend en betekenisvol
Retraite *: Authentiek leven
Leeftijd: 59
Beroep: Activiteiten begeleidster in de VGZorg

De sfeer en rust van het Kloosterhuis omarmd je zodra je de deur binnen stapt. De begeleiding van Arine in alle workshops, coach gesprek, stilte verdenkingen Inn de Kapel, kortom tijdens alle uurtjes samen zijn deze 3 dagen waren warm, inspirerend en zorgde voor je diepgang, maar liet iedereen daarbij wel in zijn eigen waarden en zichzelf zijn. Kortom het arena TOP 3 dagen. IK kom graag weer terug.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.