Authentiek leven - retraite Arine van Rijn

Retraite ‘Authentiek Leven’

Verlang jij naar een zinvol leven? En zou jij graag in alle vrijheid helemaal jezelf willen zijn?

Dan is de retraite ‘authentiek leven’ iets voor jou!

 

Tijdens deze retraite kun je in alle rust ontdekken wie jij ten diepste bent, wat jouw waarden zijn en wat het van jou vraagt om die dingen te doen waar je naar verlangt. Met liefdevolle aandacht sta je stil bij jouw persoonlijke groei.

Retraite 'Authentiek Leven'

“Authentiek leven betekent dat je trouw bent aan jezelf”

Jij bent uniek en je hebt talenten die in dit leven verder ontdekt en ontwikkeld mogen worden. Om dat te ontdekken, is het belangrijk dat je jezelf door en door leert kennen.

  • Wie ben jij?
  • Waar kom jij ‘s morgens je bed voor uit?
  • Waar droom jij van?
  • Wat belemmert jou om helemaal jezelf te zijn?
  • Met welke dingen vul jij je leven die niet passen bij wie je bent?
  • Welke oordelen of overtuigingen staan jou in de weg?

De innerlijke verdieping in deze retraite ontstaat door stiltemomenten, reflectievragen, korte lezingen, creatieve workshops en een individueel coachgesprek.

 

We maken hierbij gebruik van het beeld van een boom. Hierin blijkt verrassend veel inspiratie te zitten, zoals de seizoenen van het leven, de uniciteit en potentie van iedere boom en de verschillende kenmerken en belemmeringen van groei.

 

Deze retraite geeft je ontspanning en rust door het eenvoudige dagritme van het klooster te volgen. Tegelijkertijd leg je een stevige basis door de ontdekkingen die je doet en het maken van nieuwe keuzes.

Terug naar wie jij ten diepste bent

Heb jij regelmatig de gedachte: ‘Ik word geleefd’! ‘is dit het nou’? ‘ik ben mijn passie kwijt’;…


Dan is het tijd om te ontdekken of je de dingen doet die passen bij wie jij ten diepste bent. In ieder mens leeft een verlangen om zoveel mogelijk te kunnen worden wie hij of zij zou kunnen zijn. Dit verlangen kan door de drukte van het leven of door persoonlijke belemmeringen diep weggestopt zitten. Gun jezelf een paar dagen om je in alle rust te bezinnen op jouw levensvragen!

“Het voorrecht van een mensenleven is te worden wie je werkelijk bent” – C. Jung

Arine van Rijn

Retraitebegeleiding - Even voorstellen....

“Ik ben Arine van Rijn en gericht op authenticiteit, verbinding en ontwikkeling. Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”?

 

Na een persoonlijk ontwikkelingstraject heb ik mijn verlangen gevolgd. Ik ben een nieuwe opleiding gaan doen. Ik begeleid nu mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen.

 

Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden”.

Locatie van onze stilte retraite

Voor onze stilte retraite zijn we te gast bij R.K. retraitecentrum Klein Sion tussen Arnhem en Zutphen. Een eenvoudige en tegelijkertijd ook mooie en fijne locatie in een bosrijke omgeving, vlakbij de IJssel, waar je een eigen kamer krijgt.

 

Wij zijn daar als enige groep en kunnen gebruik maken van een heerlijke zaal met serre en de royale tuin met allerlei zitjes. Klik hier voor meer informatie.

Retraitecentrum Klein Sion

Programma van onze retraite 'Authentiek Leven'

DAG 1
14.00 aankomst

15.00 kennismaking

16.00 Sessie 1 – Focus: jouw unieke boom in beeld (aansluitend vrije tijd)
18.00 broodmaaltijd

19.30 viering en dagsluiting in de kapel*

20.30 vrije tijd 

 

DAG 2
08.00 stiltemoment in de kapel*
08.30 ontbijt
09.30 Sessie 2 – De wortels: wat zijn jouw waarden, wie ben jij? (aansluitend vrije tijd)
12.30 warme maaltijd
13.30 individueel coachgesprek/vrije tijd
16.00 Sessie 3 – Groeien: jouw droom in beeld (aansluitend vrije tijd)
18.00 broodmaaltijd
19.30 viering en dagsluiting in de kapel*
20.30 individueel coachgesprek/vrije tijd

 

DAG 3
08.00 stiltemoment in de kapel*
08.30 ontbijt
09.30 Sessie 4 – Snoeien: keuzes maken (met aansluitend een stiltewandeling naar de IJssel*)
12.30 warme maaltijd
14.00 Sessie 5 – Bloeien: de vrucht
15.00 afronding
16.00 vertrek naar huis

* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

Niet inbegrepen

De groepen worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

 

Corona en annuleren

Hoe was jouw retraite bij Arine?

Geef hier jouw reactie
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Hoe was jouw retraite bij Bezinningsvakanties.nl?

Retraite: 'Authentiek Leven'
Algemene beoordeling:  
 0 beoordeling

FAQ & Corona

  • Heb je Corona klachten? Doe de Corona test. Blijkt uit de test dat je Corona hebt, dan ben je ziek, en krijg je (bij de meeste) annuleringsverzekeringen de reissom vergoed. Dus zorg voor een goede annuleringsverzekering. 
  • Wanneer wij van Bezinningsvakanties.nl de retraite moeten annuleren, krijg je uiteraard de gehele reissom teruggestort.

Op de website van de annuleringsverzekering van Unigarant (bekeken op 6 oktober 2020) staan de volgende vragen en antwoorden met betrekking tot Corona en annuleren. Check de huidige status. 

 

Wat wordt vergoed als je vóór vertrek corona krijgt en daardoor niet op vakantie kunt?

  • Als je je hiervoor wilt verzekeren dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Dan worden de kosten voor annulering gewoon vergoed. Je kunt deze dekking bijsluiten op de Unigarant Reisverzekering of los een annuleringsverzekering afsluiten als je elders al een reisverzekering hebt. Je moet de annuleringsverzekering wel binnen twee weken na het boeken van de reis afsluiten.

Wat is verzekerd?

  • Wanneer de verzekeringnemer ziek is met Corona klachten en een test aanvraagt, is het altijd verstandig om telefonisch contact op te nemen met de schade afdeling. Er wordt per situatie beoordeeld of het wel of niet verzekerd is. 

De locatie is zeer ruim opgezet waardoor 1.5 meter afstand houden geen enkel probleem is. We zijn de enige groep. Ieder heeft een eigen kamer, douche en toilet worden gedeeld. De maaltijden vinden in buffetvorm plaats. 

Verder hebben de vrijwilligers de frequentie van de schoonmaak opgeschroefd en staan er door het hele gebouw desinfectiemiddelen. We schudden geen handen en maken geen fysiek contact en houden uiteraard 1,5 meter afstand met elkaar. Ook bij het buffet. 

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt nog op retraite

Even een paar dagen voor jezelf.
Het kan ook nu nog!

Gelukkig kunnen de retraites met de huidige Corona maatregelen (van 23 november) gewoon doorgaan.

Zo fijn!