Retraite 'De kracht van eenvoud'

Retraite ‘De kracht van eenvoud’

Ervaar jij drukte in je hoofd en onrust in je lijf? Ben je moe en overprikkeld? Is jouw leven vol, té vol?

Verlang je naar rust, ruimte en lichtheid? Dan is bezinning op eenvoud iets voor jou.

 

Tijdens deze retraite krijg je meer zicht op wat er teveel is in jouw leven.

Je gaat ontdekken wat écht belangrijk is en vooral ervaren wat eenvoud voor jou kan betekenen. Een verfrissing voor de ziel.

De kracht van eenvoud

Is dit herkenbaar voor je?

  • Ik voel stress
  • Ik heb een vol hoofd
  • Ik voel me tekort schieten
  • Ik ben gehaast
  • Ik ben continue bezig met ‘daar en dan’
  • Ik wil het allemaal heel goed doen

Het leven kan zo vol en ingewikkeld zijn. Vergaderingen, afspraken, huishoudelijke klussen, aandacht voor het gezin, vrienden, het bijhouden van mails, van social media, een bezoekje aan ouders of familie, werk, kerk, enzovoort…

Je probeert alle ballen tegelijk in de lucht te houden, overal op te reageren, alles te doen, maar er is altijd nog meer. Je hebt een knagend gevoel dat je tekort schiet op allerlei fronten, helaas is er weinig tijd om in de drukte van het leven naar dat gevoel te luisteren.

 

Tijdens deze retraite sta je heel bewust stil bij de dingen waar jij je leven mee vult én bij jouw gevoel. Je gaat ontdekken wat werkelijk belangrijk is en welke betekenis dat heeft voor jou.

Door drie dagen afstand te nemen van alles wat je bezig houdt, omgeven door de rust en de eenvoud van een klooster, kun je met een andere blik naar jezelf en jouw leven kijken. Je ervaart wat het is om in het ‘nu’ te zijn. Je ontdekt de schoonheid in kleine dingen.

 

Door middel van creatieve oefeningen, stiltemomenten, ontroerende verhalen, mooie beelden, muziek en ontspanning in de natuur krijg je meer zicht op de zin van jouw leven. En wat de kracht van eenvoud is. In een individueel coachgesprek gaan we dieper in op dat wat persoonlijk voor jou speelt.

Eenvoudig leven is het ontdoen van ballast

Eenvoudig leven is het ontdoen van ballast. Wat overblijft is waar het werkelijk om gaat, de essentie. Je zou ook kunnen zeggen, het échte leven. Deze essentie levert rust en bevrijding op. Wat gaat daar een kracht vanuit! 

 

Het beeld van een spelend kind is treffend als het gaat over eenvoud. Een kind wat onbevangen, vol verwondering en vertrouwen al zijn zintuigen gebruikt. Speelt met wat er is. 

Vrij is en proeft van het echte leven. Het echte leven dat niet ver weg is, maar vlak voor onze neus. We laten ons in deze retraite ook inspireren door verhalen van mensen die de zin van het leven hebben ontdekt, soms dwars door lijden heen… 

 

Je bent van harte welkom om te komen proeven wat de smaak van eenvoud is.

Arine van Rijn

Retraitebegeleiding - Even voorstellen....

“Ik ben Arine van Rijn en gericht op authenticiteit, verbinding en ontwikkeling. Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”?

 

Na een persoonlijk ontwikkelingstraject heb ik mijn verlangen gevolgd. Ik ben een nieuwe opleiding gaan doen. Ik begeleid nu mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen.

 

Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden”.

Locatie Retraitecentrum Klein Sion 

Voor onze retraite zijn we te gast bij R.K. retraitecentrum Klein Sion tussen Arnhem en Zutphen. Een eenvoudige en tegelijkertijd ook mooie en fijne locatie in een bosrijke omgeving, vlakbij de IJssel, waar je een eigen kamer krijgt.

 

Wij zijn daar als enige groep en kunnen gebruik maken van een heerlijke zaal met serre en de royale tuin met allerlei zitjes.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Retraitecentrum Klein Sion - Tuin

Programma 'De kracht van eenvoud'

 

DAG 1
14.30 Aankomst

15.00 Kennismaking

16.00 Bezinningsworkshop 1 – Kennismaking met eenvoud (aansluitend vrije tijd)

18.00 Broodmaaltijd

19.00 Extra bezinningsmoment (of vrije tijd) *

21.00 Viering en dagsluiting in de Kapel*

 

DAG 2
08.00 Stiltetijd in de Kapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Bezinningsworkshop 2- De zin van mijn bestaan (aansluitend vrije tijd/individueel coachgesprek)

12.30 Warme maaltijd

13.30 Vrije tijd/individueel coachgesprek

16.30 Bezinningsworkshop 3- Wat is werkelijk belangrijk?   

18.00 Broodmaaltijd

21.00 Viering en dagsluiting in de Kapel*

DAG 3
08.00 Stiltetijd in de Kapel*

08.30 Ontbijt

10.00 Stiltewandeling naar de IJssel*- De kracht van eenvoud (aansluitend vrije tijd)

12.30 Warme maaltijd

14.00 Bezinningsworkshop 4- De opbrengst

15.00 Afsluiting

15.30 Vertrek naar huis

 

* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

 

Tijdens deze retraite is er veel stilte, maar tijdens de maaltijden wordt er gesproken en er is gelegenheid om elkaar in de huiskamer te ontmoeten. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen zijn optioneel. Er is een sfeer van bezinning in het gebouw.

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

De groepen worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

 

Hoe was jouw retraite bij Arine?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Retraite: 'De kracht van eenvoud'
Average rating:  
 9 reviews
 by Erika
Tijd om te lummelen
Retraite *: De kracht van eenvoud
Leeftijd: 33

Een prachtige plek met ruimte voor bijzondere ontmoetingen en gesprekken. Arine stimuleert dit door je met soms minder eenvoudige opdrachten (want: stof tot nadenken) te laten beseffen hoe krachtig eenvoud kan zijn. En hoe je dat kunt ervaren. Daarnaast was de verzorging voortreffelijk, ook als je speciale dieetwensen hebt!

 by Judith
Aanrader
Retraite *: de kracht van eenvoud
Leeftijd: 65
Beroep: kunstenaar, fotograaf
Woonplaats: Amsterdam

Stond versteld van het feit dat in zo'n korte tijd zoveel kan gebeuren!
Dat zegt iets over de deskundige begeleiding van Arine van Rijn.
De opbouw van de opdrachten, de prachtige accommodatie en het mooie evenwicht tussen stilte en het onderzoek van je eigen persoonlijke doel droegen daar natuurlijk ook toe bij.
De intensiteit was meteen groot en volledig waardoor je uiteindelijk naar huis ging met perspectief en nieuwe inzichten.
En daar word je blij van!

 by Til
Inspirerend
Retraite *: De kracht van eenvoud
Leeftijd: 72
Beroep: nvt
Woonplaats: Voorburg

Hoe een aarzelend begin gaandeweg de deur openzette naar een intense beleving van stilte en rust. Ieder voor zich en toch samen. Onder de bezielende begeleiding van Arine die het voor elkaar krijgt om iedereen hard aan het werk te zetten op een aangename, warme manier. En met resultaat. Wat mij betreft een geslaagd weekend dat mij inzichten heeft gegeven die ik niet voor mogelijk hield.

 by cynthia
inspiratie en rust
Retraite *: de kracht van eenvoud
Leeftijd: 50
Beroep: eigenaar dagbestedingsplek
Woonplaats: Lopik

Prachtig weekend gehad waar je tot rust komt. Je krijgt via opdrachten (die je schrijvend of op een creatieve manier kan verwerken) inzicht in hoe jij er op dit moment voor staat. Je hoeft niets te delen met de groep en je krijgt ook een gesprek waar Arianne. Je kan naar de Kappellen in het klooster en buiten is een mooie tuin. Arianne is een warm persoon waarbij je je snel op je gemak voelt. Ze heeft oog voor iedereen , ga het zeker nog eens doen.

 by Wilma
een mooi geschenk voor jezelf
Retraite *: De kracht van eenvoud
Leeftijd: 53
Beroep: zelfstandige
Woonplaats: lopikerkapel

Drie fijne dagen in een inspirerende omgeving om stil te worden. Arina is een warme persoonlijkheid met oog voor iedereen. De workshops helpen om je inzichten te geven in je eigen waarden en die ruimte te geven in he leven. Het is echt een geschenk voor jezelf wat ik iedereen gun.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.