Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Maak kennis met ons team

In 2011 begon Monique met de retraites. Inmiddels organiseert niet alleen zij de retraites maar ook Carin, Arine, Gesa en Marco. Maak kennis met ons team. Op deze pagina stelt ieder zichzelf voor, dus blijf lezen. 

 

Retraitebegeleiding Carin, Monique, Arine, Gesa en Marco

Bij het samenwerken met andere retraiteleiders, kwamen vragen langs als: hoe wil ik samenwerken, wie zoek ik, wat is mijn product en wat vind ik belangrijk.

– Monique Oostdam –

Wat ik over een ieder van ons kan zeggen

 • Het zijn fijne mensen, prettig, echt, warm, je voelt je op je gemak (fijn om hier 3 dagen mee te zijn, erg belangrijk natuurlijk).
 • Hebben een open houding, stellen open vragen, vinden niet van alles, zijn oprecht geïnteresseerd
 • Hebben ruimte voor de ander en kunnen bij de ander blijven
 • Geloven zelf wel maar dringen niet op en geloven in ieders eigen weg
 • Hebben een bepaalde diepgang, leven vanuit essentie, inspireren en prikkelen

 

Wat wij belangrijk vinden in een retraite:

 • Dat de deelnemers zich thuis voelen, dat ieder mag zijn wie hij is
 • Dat zij, hun vraag, hun proces centraal staat
 • Dat onze retraites inspirerend en prikkelend zijn en verschil maken
 • Dat onze product eerlijk is, het klopt, het is oprecht

 

Oké, nu tijd om met ons kennis te maken!

Retraites Monique Oostdam

Iets meer over mij…

Monique Oostdam.

In 2011 ben ik met de retraites begonnen. Lees hier mijn verhaal.

 

Wat is voor mij belangrijk?

 • Echtheid

Ik vind het fijn om een veilige, ongedwongen sfeer neer te zetten waar iedereen zichzelf kan zijn.

 

 • Respect

Ik  sluit graag aan bij de ander, bij hoe iets voor de ander is, hoe de ander het ervaart en ziet. Ik roep graag een proces op, in plaats van te onderwijzen.

 

 • Zinvol leven

Ik ga graag een laagje dieper. Wat is de essentie. Wat is het dat je raakt. Wat doet dat met jou.

 

> Lees meer over wie ik ben, mijn kernwaarden en verhaal.

Retraiteweekend 2020 'Stil maar'

Ik ben Carin Kops

Betrokken, meelevend, hard werkend, vanuit passie levend – dit zijn woorden die mij karakteriseren. Tegelijk zijn ook dit de woorden geweest die hebben gezorgd dat de balans doorsloeg en ik in 2017 burn-out raakte. Een heftige tijd volgde… een tijd waarin ik mezelf volledig kwijt was (hou ik nou van koffie? Of drink ik liever thee?). Ik wilde mezelf weer zijn, mét deze mooie eigenschappen.

 

Rust, mezelf de ruimte geven en veel patronen ontdekken, hebben ervoor gezorgd dat ik met blijdschap kan zeggen dat ik nog steeds werk vanuit deze punten. En dat ze volledig bij mij passen.

 

Deze rust, ruimte en het inzicht krijgen in (destructieve) patronen bied ik aan tijdens mijn retraites. Een mooie manier om even niets te moeten, maar vooral veel te mógen. En zo de balans weer in evenwicht te krijgen.

Arine van Rijn Retraites 2020

Even voorstellen….

ik ben Arine van Rijn

“Ik ben Arine van Rijn en gericht op authenticiteit, verbinding en ontwikkeling. Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”?

 

Na een persoonlijk ontwikkelingstraject heb ik mijn verlangen gevolgd. Ik ben een nieuwe opleiding gaan doen. Ik begeleid nu mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen.

 

Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden”.

Retraite 'Ouders Onderweg'

Wie zijn wij?

Wij zijn Marco en Gesa van Delft, in 1994 getrouwd, en ouders van drie zoons (1996, 2000 en 2005) en een dochter (1998).

 

We hebben altijd veel met mensen gewerkt en genieten ervan om, met de mensen die we onderweg tegenkomen, samen op te lopen. Samen op lopen brengt beweging en inspiratie. Nu onze kinderen wat ouder zijn combineren we onze vakkennis met onze ervaringsdeskundigheid met als doel ouders te inspireren in hun eigen vader- of moederrol.

 

Marco werkt als Geestelijk Verzorger in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en is spreker.

 

Gesa werkt als Jeugdverpleegkundige bij de GGD en schrijft. Vanuit een verlangen meer te leren over relaties, families, de bijzondere wisselwerking tussen ouder en kind deed zij van 2014 tot 2016 een opleiding Contextuele Hulpverlening. 

Retraite 'Ouders Onderweg'

 • Zowel stilte als gesprek

Even lekker weg van thuis en heerlijk verwend worden. Daarnaast maken we tijd om na te denken over vragen als: ‘Wie ben ik als ouder? Wat heb ik van mijn ouders meegekregen? Hoe kunnen we ons gezin vormgeven?

 

Welke retraite past bij mij

Over de retraites 

Wat al de retraites gemeen hebben is dat zij een plek zijn van thuiskomen. Een plek waar je even stilstaat en kijkt wat er nu gebeurt, waar je nu staat en om van daaruit contact te maken met wat je ten diepste verlangt.

 

In deze retraites staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommige mensen ook God) centraal. De invulling en het programma is in elke retraite anders.

Begeleiding – Je hoeft dit niet alleen te doen

Zo is er in de retraite dagelijks een bezinningsworkshop die je in jouw proces helpt. Ook heb je in de meeste retraites de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek.

 

 

Zowel de bezinningsworkshops, de stilte wandeling, als het coachgesprek ondersteunen jou in jouw retraite.

Het huidige aanbod retraites

De algemene retraites zijn voor iedereen. Deze staan los van enig geloof.

Er is één christelijke stilte retraite ‘Tot rust komen aan Zijn voeten’.  Deze retraite zal wat minder goed aansluiten als je niet zoveel met het geloof hebt. Dan kan je beter gaan voor een algemene retraite. 
 
Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat de retraite aansluit bij hoe je zelf in het leven staat.
 • Met Monique of Carin
 • Zowel stilte als gesprek

Een weekend vol bezinning. In je leven kun je op allerlei kruispunten terecht komen. Tijd om even stil te staan: ‘Waar sta ik nu? Waar kom ik vandaan?’ En op die manier weer zien ‘waar wil ik eigenlijk naar toe?’. 

 • Met Monique 
 • Echte stilte retraite

Even lekker een paar dagen voor jezelf. Even niets hoeven. Gewoon ‘zijn’. Je gaat terug naar je basis, naar jezelf. Je leert met verwondering, compassie en liefde te kijken naar wat zich aandient. 

 • Met Monique
 • Zowel stilte als gesprek

Een 3-daagse wandelretraite door het prachtige heuvelachtige Limburg, vol inspiratie en bezinning. We slapen in het klooster, hebben een gesprek met de zusters: een bijzondere ervaring. 

 • Met Monique 
 • Echte stilte retraite

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn. In de stilte aan Zijn voeten. Dit is een christelijke retraite. 

 • Met Arine
 • Zowel stilte als gesprek

Tijdens deze drie dagen kun je in alle rust gaan ontdekken wie jij bent, wat jouw waarden zijn en waar jij naar verlangt. Onthaasten en met aandacht luisteren naar wat werkelijk gehoord, gezien en gevoeld wil worden.

 • Met Carin
 • Zowel stilte als gesprek

Tijdens dit bijzondere retraiteweekend mag je de ruimte nemen om even stil te staan bij wat er bij jou speelt. Zodat datgene wat in je dagelijks leven aan de kant geschoven wordt, nu even bewust en beheerst de ruimte krijgt. 

Retraite 'Ouders Onderweg'

 • Met Marco en Gesa
 • Zowel stilte als gesprek

Even lekker weg van thuis en heerlijk verwend worden. Daarnaast maken we tijd om na te denken over vragen als: ‘Wie ben ik als ouder? Wat heb ik van mijn ouders meegekregen? Hoe kunnen we ons gezin vormgeven?