Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Retraites 2020

Retraites april 2020:

- 16-18 april 2020:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

- 30 april - 2 mei 2020:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites mei 2020:

- 15-17 mei 2020:
Klooster Wandelretraite
Limburg, Valkenburg

- 28-30 mei 2020:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites juni 2020:

- 11-13 juni 2020:
Klooster Wandelretraite
Klooster Valkenburg

- 18-20 juni 2020:
Aan Zijn voeten
Retraiteboerderij, Steenwijk

 

 

 

 

 

 

Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

 

 

 

 

 

 

[tab name=”Home”]

Retraite ‘Liefde voor het kleine kind’

 • Hoe is het met mijn kleine kind in mezelf?
 • Hoe goed ben jij voor jezelf?
 • Word jouw kleine kind gehoord en gezien?
 • Wie is er voor haar, voor hem?
 • Ben je net zo liefdevol voor jezelf, als voor de ander?

 

Vaak zijn we beter voor de ander dan voor onszelf. Mijn lichaam was een instrument om anderen te helpen, waar Gods liefde door heen mag stromen. Natuurlijk moest ik goed voor mijn lichaam zorgen, anders kon ik ook niets betekenen. Maar het ging altijd OM iets; om anderen te helpen, om van waarde te zijn. Mijn lichaam was als het ware een object om. Op een diepere laag deed het er eigenlijk niet toe. Het moest niet zeuren, niet moeilijk doen, hup er gewoon overheen zetten en doorgaan. Hierdoor was ik vaak niet goed voor mijn lichaam. Het innerlijk kind verwaarloosde ik. Hoe het met haar ging, hoe het voor haar was, was niet belangrijk. Dat deed er niet toe. Zij moest gewoon beschikbaar zijn en zich inzetten. Niemand beschermde haar. Niemand zorgde voor haar. Er was weinig tijd en aandacht voor haar. Ik had vaak meer aandacht voor de ander, dan voor haar. Ik stond ook vaker aan de kant van de ander, dan aan haar kant. Niemand nam het voor haar op. En ik liet haar vaak aan haar lot over.

In het afgelopen jaar ben ik terug gegaan naar de moeilijke periodes uit mijn leven. Eigenlijk de periodes waar ik het innerlijk kind geheel aan haar lot heb overgelaten, waar niemand er voor haar was, waar er niemand voor haar zorgde, waar niemand voor haar opkwam.

Ik zag meer en meer dat anderen belangrijk zijn, maar IK ook. Op een dieper niveau omhelsde ik Jezus woorden ‘Heb je naaste lief als jezelf’. Ik, Monique ben net zo belangrijk. En ik mag voor mezelf, voor mijn innerlijk kind, zorgen. Als het teveel is, mag ik het zeggen. Als ik ziek ben, dan mag ik me ziek melden. Als iets niet goed voor mij is, dan mag ik daar een grens zetten. En zo zei ik JA tegen mijn innerlijk kind. Een ´JA, ik vind jou belangrijk en ik zal voor je zorgen´ naar mijn innerlijk kind.

JA, ik zal de tijd voor je nemen en ik zal er voor je zijn. JA, ik zal je zien en naar je luisteren. JA, ik zal voor je opkomen en je beschermen. JA, ik zal voor je zorgen en ik zal goed voor je zijn, in zowel de rustige als de drukke perioden. Monique, JA, ik vind jou belangrijk en ik zal voor je zorgen.

Als symbool voor deze gelofte naar mijn innerlijk kind draag ik dit armbandje, die ik elke dag om zal doen, ter herinnering aan deze ´JA´ naar mijn innerlijk kind.

 

Tijdens deze prachtige retraite, hebben we aandacht voor ons innerlijk kind. Hoe is het met hem/haar? Ook gaan we terug naar de periodes die voor jouw innerlijk kind lastig waren? Kortom een paar dagen vol liefdevolle aandacht voor je innerlijk kind. Je hoeft overigens geen ervaring te hebben met dit concept.

Bekijk ‘Welke retraite weekend bij jou past’ en kijk voor de actuele agenda op ‘Aanbod retraites’.

 

[/tab]

[tab name=”Praktische info”]

Data & kosten van de retraite

Het is een intensieve retraite met een vol programma van bezinningsworkshops en coachingssessies. In je vrije tijd kun je je even lekker terugtrekken en bezinnen op je kamer of de natuur ingaan.


Data retraite: 

 

Wil je graag gemaild worden wanneer de retraites voor 2017 op de website komen, klik dan hier.

Locatie retraite:

Retraitecentrum Klein Sion in Leuvenheim (vlakbij Zutphen)

Kosten: 

290 euro (met coaching, op basis van volpension & éénpersoonskamer)

Deze retraite wordt georganiseerd door Monique. De groepen van circa 9 deelnemers worden bewust klein gehouden.

[/tab]

[tab name=”Programma”]

Programma  retraite

Donderdag:

 • 14.00 uur: Aankomst in Klein Sion te Leuvenheim
 • 14.30 uur: Kennismaking en aansluitend hierop de eerste bezinningsworkshop ‘Hoe gaat het met mijn Innerlijk Kind?’
 • 17.00 uur: Vrije tijd (en/of coaching sessie)
 • 18.00 uur: Broodmaaltijd
 • 19.15 uur: Viering in de crypte met stilte moment
 • 20.00 uur: Vrije tijd (en/of coaching sessie)

Vrijdag:

 • 08.00 uur: Ontbijt in stilte
 • 09.00 uur: Tweede bezinningsworkshop
 • 11.00 uur: Vrije tijd (en/of coaching sessie)
 • 13.00 uur: Warme maaltijd
 • 14.00 uur: Vrije tijd (en/of coaching sessie)
 • 18.00 uur: Broodmaaltijd
 • 19.00 uur: Vrije tijd (en/of coaching sessie)
 • 20.00 uur: Derde bezinningsworkshop
 • 21.30 uur: Vrije tijd

Zaterdag:

 • 08.00 uur: Ontbijt
 • 09.00 uur: Viering met stilte moment
 • 10.00 uur: Vrije tijd (en/of stiltewandeling)
 • 13.00 uur: Warme maaltijd
 • 13.40 uur: Tassen pakken
 • 14.15 uur: De laatste afsluitende workshop
 • 16.30 uur: Afscheid en vertrek

[/tab]

[tab name=”Contact”]

Naam (graag invullen)

E-mail (graag invullen)

Wil je ook de inspiratiemail 3-4x per jaar ontvangen (graag invullen)
Ja, graag....

[/tab]

[end_tabset]