Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.
Retraites 2020

Retraites april 2020:

- 16-18 april 2020:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

- 30 april - 2 mei 2020:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites mei 2020:

- 15-17 mei 2020:
Klooster Wandelretraite
Limburg, Valkenburg

- 28-30 mei 2020:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites juni 2020:

- 11-13 juni 2020:
Klooster Wandelretraite
Klooster Valkenburg

- 18-20 juni 2020:
Aan Zijn voeten
Retraiteboerderij, Steenwijk

 

 

 

 

 

 

Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

 

 

 

 

 

 

Onze retraites in Nederland

Retraite NederlandWat al de retraites in Nederland gemeen hebben is dat zij een plek zijn van thuiskomen. Een plek waar je even stilstaat en kijkt wat er nu gebeurt, waar je nu staat en om van daaruit contact te maken met wat je ten diepste verlangt. In deze retraites staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf en/of God centraal. De invulling en het programma is in elke retraite anders.

Voor wie zijn deze retraites in Nederland?

De meeste deelnemers verlangen naar een moment van bezinning. Ze staan bewust in het leven, weten dat er meer is en zijn bezig met persoonlijke ontwikkeling, zelfreflectie en innerlijke groei. Ze zijn op zoek naar betekenis en naar inhoud. Ook al is het niet nodig dat zij in meer geloven, toch trekken mijn retraites in Nederland voornamelijk mensen aan die geloven dat ze op de één of andere manier geleid worden en dat dingen niet toevallig gebeuren. Een deel van deze mensen is christelijk, hetzij katholiek of protestant. Het grootste deel van de mensen zal zich eerder spiritueel noemen dan gelovig.

Monique Oostdam

Iets meer over de retraites in Nederland

Alhoewel ik, Monique Oostdam overtuigd en gepassioneerd christen ben, betekent dit niet dat al mijn retraites voor alleen christenen zijn. Enkele retraites zijn echt voor christenen. Maar de meeste retraites in Nederland hebben een zeer laagdrempelig karakter en zijn hierdoor geschikt voor een breed publiek. Het mooiste vind ik altijd de diversiteit in de groep qua geloofsbeleving en de interactie die daaruit ontstaat. Dat maakt ook dat ik bewust gekozen heb voor een gemixt aanbod van algemene en christelijke retraites.

Het huidige aanbod retraites in Nederland:

Algemene retraites

De algemene retraites zijn voor iedereen. Deze staan los van enig geloof.

Christelijke retraites

* Deze retraite heeft een christelijk karakter. Je hoeft voor deze retraites echter geen christen te zijn.  Wil je meer informatie over de christelijke retraites in Nederland, klik dan hier.