Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Stilte retraite  ‘Aan Zijn voeten’

Thuiskomen bij God en jezelf. In deze stilte retraite laten we onze Martha kant los en gaan we een weekend Maria zijn. In de stilte aan Zijn voeten. Dit is een christelijke retraite. 

Stilte retraite ‘Tot rust komen aan Zijn voeten’

 • Ben je toe aan rust en bezinning?
 • Heb je behoefte om je weer helemaal op te laden?
 • Even een paar dagen heerlijk tot rust komen aan Zijn voeten.

Dan is deze christelijke stilte retraite wellicht iets voor jou. We gaan in deze retraite helemaal tot rust komen, opladen aan Zijn voeten. Gewoon heerlijk ontvangen.  We maken kennis met de stilte en wat dit met ons doet.

 

In dit weekend laten we onze Martha drang en bezigheden los en gaan we een weekend Maria zijn; een weekend heerlijk aan Zijn voeten, tot rust komen, heerlijk ontvangen en quality time met God besteden.

 

Voor de mensen die zichzelf geen christen noemen:

Zoals je kunt lezen bevat deze weekend een hoog christelijk gehalte, dus mocht dit  niet helemaal bij je passen, dan bied ik je graag een ander weekend aan. Bekijk de andere retraite weekenden bij ‘Welke retraite weekend past bij mij?’ en ontdek welke retraite beter aansluit op je behoeften.

 

Het kan zijn dat je wel het verlangen kent om aan Gods Voeten te zitten, van Hem te ontvangen en Hem beter te leren kennen maar dat je jezelf nog geen christen kunt noemen. Wellicht is deze retraite toch geschikt. Geef je dan gerust op. En als je het fijn vindt om te bellen, bel me gerust op. Dan kunnen we samen kijken of deze retraite wel of niet bij je past. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

Hoe ervaren de deelnemers de retraite ‘Tot rust komen aan Zijn voeten’?

Dit zijn de reacties die op deze pagina zijn gegeven. Er zijn er nog veel meer. Klik hier voor meer.

Doni Boelhouwer, 21 mei 2020
6 Maanden Later
Lees verder
Wat een geweldige tijd heb ik gehad, laatst nog mijn schrift gepakt en terug gelezen. Wilde het graag delen met iemand, en wat denk je wordt er binnen onze gemeente een oproep gedaan om je eigen psalm te schrijven. Ik heb mijn stilte dagen in het psalm verwerkt en dat voelde zo goed. Het is zo geweldig om stil te zijn en je komt ook heel dicht bij God, ik voelde dat zo. Tijdens de ochtend wandelingen veel mooie ervaringen gehad echt Zijn stem verstaan en Zijn bemoediging mogen ervaren. En wat denk je komt van de week mijn brief binnen, wat is het heerlijk om weer te lezen hoe het toen was. Ik kan het echt iedereen aanraden om deze beleving te doen, want het is niet zomaar een paar dagen stil zijn het is echt zuiverend en helend. Monique dank je wel voor je geweldige inzet en je ziet me zeker nog een keer.
Nel Gallouh - Tot rust komen aan Zijn voeten' - 7 december 2019
PS 63 Jubel Ligt Op Mijn Lippen
Lees verder
Hoe mooi zo'n christelijke retraite. Ik was al eerder mee geweest. Eerst van klooster tot klooster en een half jaar geleden de stilteretraite. Nu met allemaal vrouwen die in alle openheid over hun geloof praatten. Voor zover we dan konden praten. Het is mooi om met gelijkgestemden de diepte in te gaan met Bijbelteksten en mee te mogen doen met de leefgemeenschap. Belangrijkste voor mij was weer leren jubelen door alle moeilijkheden heen.
Antoinette - Tot rust komen aan Zijn voeten - 7 december 2019
Stil Zijn
Lees verder
Stil zijn,is luisteren, in jezelf keren en de rust ervaren. Het was soms iets te stil vond ik, maar eenmaal thuis ervaar ik de rust en weet dat televisie, mobiel, laptop niet altijd aan hoeven staan. Een groep waarin iedereen op haar manier de Stilte van de retraite "Aan Zijn Voeten"invulde en in het laatste gesprek mooie verhalen wat deze retraite ons heeft gebracht. Monique dank je wel voor de gesprekken 1 op 1, die zijn er veel geweest in de groep en alles wederom prima verzorgd. Tot Ziens!
Mirjam
In Een Woord: Geweldig
Lees verder
Wat was ik moe toen ik ging en wat had ik zin in 3 dagen helemaal niets alleen mijzelf. Ik had geen verwachtingen en zou alles wel op mij af laten komen. En het was heerlijk. Kan het iedereen aanraden, deze retraite. Het gekke was, de deelnemers praten niet met elkaar, maar ondanks dat voelde ik warmte en liefde om mij heen. Zalig, fijn en heel mooi. Heb genoten en het heeft mij goed gedaan en in mijn geval, heeft het mij ook weer even aan de voeten van Jezus gebracht. Soms heb je zo'n opkikker gewoon even nodig. Bedankt Monique en de andere deelnemers.
Jos - Tot rust komen aan Zijn voeten - 7 november 2014
Een Bijzonder Weekend
Lees verder
Een belevenis om nooit te vergeten. Ik heb een bijzondere liefde en genade mogen ervaren met Monique en 7 lieve vrouwen uit Spakenburg. Als vrijwilliger van Klein Sion te Leuvenheim, heeft Jezus mij bij de arm genomen en ik voelde Zijn Liefde "geweldig" wat een mooie ervaring. Wij hebben gezongen en gebeden en waren net een familie. Bedankt lieve vrouwen uit Spakenburg dat jullie zo open en eerlijk waren. Bedankt lieve Monique dat ik dit heb mogen mee maken. Jos
Evelien De Graaf - Tot rust komen aan Zijn voeten - 29 oktober 2014
Zijn Aanwezigheid
Lees verder
Het weekend van 10-12 oktober was voor mij genieten van de stilte en vooral de aanwezigheid van God. Hij was zo dichtbij! Een geweldige bemoediging om hier in het dagelijks leven ook tijd voor vrij te maken.
Christa Tomassen - Tot rust komen aan Zijn voeten -24 oktober 2014
Christa
Lees verder
Heerlijk aan Zijn voeten. Wij (7 vrouwen die elkaar al kennen van de Alphaleiding) kwamen aan met een gezonde spanning van het niet weten wat ons te wachten zal staan. Nou, die spanning was vrij snel weg toen we binnen kwamen,Monique ons welkom heette en we aan de koffie zaten. En toen begon de stilte.....eerst lekker, toen werd het moeilijker (soms heel moeilijk en pijnlijk) maar dan ga je de echte stilte in....dat is echt heerlijk. Alleen in gesprek met God. Je "martha" weg en "Maria" zijn echt heerlijk. Ook de gesprekken onderling en samen (ook met de lieve vrijwilligers) waren fijn en dan niet te vergeten het samen zingen, zo spontaan, heerlijk 1 familie zijn. Het was echt een weekend om nooit te vergeten en om zeker nog eens te doen! Monique en de lieve vrijwilligers (sorry namen ben ik niet zo goed in) bedankt!! En ik hoop tot ziens!
Previous
Next

Locatie van onze retraite 'Aan Zijn voeten'

Voor onze stilte retraite zijn we te gast bij R.K. retraitecentrum Klein Sion tussen Arnhem en Zutphen. Een eenvoudige en tegelijkertijd ook mooie en fijne locatie in een bosrijke omgeving, vlakbij de IJssel, waar je een eigen kamer krijgt.

 

Wij zijn daar als enige groep en kunnen gebruik maken van een heerlijke zaal met serre en de royale tuin met allerlei zitjes. Klik hier voor meer informatie.

Programma ‘Tot rust komen aan Zijn voeten’

Dag 1 ‘Tot rust komen aan Zijn voeten´:

14.00 uur: Aankomst bij Klein Sion in Leuvenheim
14.30 uur: Kennismaking met bezinningsworkshop ‘Tot rust komen bij God. Aan Zijn voeten’
17.00 uur: Vrije tijd
18.00 uur: Broodmaaltijd in stilte
18.45 uur: Open haard sessie  met gelegenheid om brief naar God te schrijven *
19.30 uur: Vrije tijd
21.30 uur: Dagsluiting in onze huiskamer/zaal *

Dag 2 ‘Tot rust komen aan Zijn voeten´:

07.30 uur: Stille tijd in huiskamer/zaal *
08.00 uur: Ontbijt in stilte
08.45 uur: Stilte wandeling met stilte overdenking *
10.00 uur: Vrije tijd
12.00  uur: Meditatief Bijbel lezen, Innerlijke rust bij Jezus *
12.30 uur: Warme maaltijd in stilte
13.30 uur: Vrije tijd
16.30 uur: Tweede bezinningsworkshop ´Hoe staat jouw innerlijke tuin erbij?´
18.00 uur: Broodmaaltijd in stilte
18.45 uur: Viering/bezinningsmoment bij de open haard ‘Jouw Egypte’. *
19.30 uur: Vrije tijd
21.30 uur: Dagsluiting in onze huiskamer/zaal *

Dag 3 ‘Tot rust komen aan Zijn voeten´:

07.30 uur: Stille tijd in onze huiskamer/zaal *
08.00 uur: Ontbijt in stilte
08.45 uur: Stilte wandeling naar de IJssel met stilte overdenking *
10.15 uur: Vrije tijd
12.30 uur: Warme maaltijd in stilte
13.15 uur: Persoonlijk maken van een gekozen Bijbelvers, Psalm, of het Onze Vader *
13.45 uur: Tas inpakken 
14.30 uur: Laatste bezinningsworkshop: Terugkoppeling naar huis, wat heb je gezien en afsluiting
16.30 uur: Afscheid en vertrek

* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend. Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen, maar je kunt ook iets anders doen.

Data en kosten van deze retraite 

 

De groepen van circa 9-10 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Bij de prijs inbegrepen

 • Drie bezinningsworkshops
 • Een coachgesprek
 • Twee stilte wandelingen met overdenking (vrijlblijvend)
 • Drie geestelijke stilte overdenkingen (vrijlblijvend)
 • Een Eucharistieviering (vrijblijvend)
 • Eigen kamer
 • Twee overnachtingen
 • Volpension (tweemaal ontbijt, lunch, diner met onbeperkt koffie en thee)

Stilte is…..

……..bij jezelf blijven
……..genieten
……..thuis komen bij God en jezelf
……..niet alleen van buiten maar ook van binnen stil worden
……..er zijn, het er laten zijn

Hoe was jouw retraite 'Tot rust komen aan Zijn voeten'?

Geef hier jouw reactie
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Hoe was jouw retraite bij Bezinningsvakanties.nl?

Christelijke retraite
Algemene beoordeling:  
 7 beoordeling
by Doni Boelhouwer on Christelijke retraite
6 maanden later
Retraite *: Aan zijn voeten
Leeftijd: 63
Beroep: geen

Wat een geweldige tijd heb ik gehad, laatst nog mijn schrift gepakt en terug gelezen. Wilde het graag delen met iemand, en wat denk je wordt er binnen onze gemeente een oproep gedaan om je eigen psalm te schrijven. Ik heb mijn stilte dagen in het psalm verwerkt en dat voelde zo goed. Het is zo geweldig om stil te zijn en je komt ook heel dicht bij God, ik voelde dat zo. Tijdens de ochtend wandelingen veel mooie ervaringen gehad echt Zijn stem verstaan en Zijn bemoediging mogen ervaren.
En wat denk je komt van de week mijn brief binnen, wat is het heerlijk om weer te lezen hoe het toen was.
Ik kan het echt iedereen aanraden om deze beleving te doen, want het is niet zomaar een paar dagen stil zijn het is echt zuiverend en helend.
Monique dank je wel voor je geweldige inzet en je ziet me zeker nog een keer.

by Nel Gallouh on Christelijke retraite
PS 63 Jubel ligt op mijn lippen
Retraite *: Aan zijn voeten
Leeftijd: 63
Beroep: nvt

Hoe mooi zo'n christelijke retraite. Ik was al eerder mee geweest. Eerst van klooster tot klooster en een half jaar geleden de stilteretraite. Nu met allemaal vrouwen die in alle openheid over hun geloof praatten. Voor zover we dan konden praten. Het is mooi om met gelijkgestemden de diepte in te gaan met Bijbelteksten en mee te mogen doen met de leefgemeenschap. Belangrijkste voor mij was weer leren jubelen door alle moeilijkheden heen.

by Antoinette on Christelijke retraite
Stil zijn
Retraite *: Aan Zijn Voeten
Leeftijd: 64
Beroep: Verpleegkundige

Stil zijn,is luisteren, in jezelf keren en de rust ervaren.
Het was soms iets te stil vond ik, maar eenmaal thuis ervaar ik de rust en weet dat televisie, mobiel, laptop niet altijd aan hoeven staan.
Een groep waarin iedereen op haar manier de Stilte van de retraite "Aan Zijn Voeten"invulde en in het laatste gesprek mooie verhalen wat deze retraite ons heeft gebracht. Monique dank je wel voor de gesprekken 1 op 1, die zijn er veel geweest in de groep en alles wederom prima verzorgd. Tot Ziens!

by Mirjam on Christelijke retraite
In een woord: Geweldig
Retraite *: Aan zijn voeten
Leeftijd: 48

Wat was ik moe toen ik ging en wat had ik zin in 3 dagen helemaal niets alleen mijzelf. Ik had geen verwachtingen en zou alles wel op mij af laten komen. En het was heerlijk. Kan het iedereen aanraden, deze retraite. Het gekke was, de deelnemers praten niet met elkaar, maar ondanks dat voelde ik warmte en liefde om mij heen. Zalig, fijn en heel mooi. Heb genoten en het heeft mij goed gedaan en in mijn geval, heeft het mij ook weer even aan de voeten van Jezus gebracht. Soms heb je zo'n opkikker gewoon even nodig. Bedankt Monique en de andere deelnemers.

by Jos on Christelijke retraite
Een bijzonder weekend
Retraite *: Aan Zijn Voeten

Een belevenis om nooit te vergeten.

Ik heb een bijzondere liefde en genade mogen ervaren met Monique en 7 lieve vrouwen uit Spakenburg.

Als vrijwilliger van Klein Sion te Leuvenheim, heeft Jezus mij bij de arm genomen en ik voelde Zijn Liefde

"geweldig" wat een mooie ervaring.

Wij hebben gezongen en gebeden en waren net een familie.

Bedankt lieve vrouwen uit Spakenburg dat jullie zo open en eerlijk waren.

Bedankt lieve Monique dat ik dit heb mogen mee maken.Jos

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»