11-13 december – Weekend retraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg’ – met Carin

327349

 • Tijdens de retraite wordt een coachgesprek aangeboden, dit is inclusief – en wanneer jij daar behoefte aan hebt.
 • De retraite is op basis van volpension – alle maaltijden en lekkernijen worden verzorgd. Een wijntje en een (eenvoudig) hapje ’s avonds hoort er ook bij.
 • De bedden zijn voorzien van schone lakens en handdoeken liggen bij aankomst klaar. Dit hoef je dus niet mee te nemen.

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Wissen
Weekend retraite 'Ik ben Genoeg'

Retraitebegeleiding en coaching – Over Carin Kops

Carin Kops retraites


Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

Tijdens mijn weekenden hoop ik dat je je thuis voelt, dat je je op je plek voelt. Dat je je gezien en gehoord weet. Dat je de ruimte ervaart om jezelf te zijn. Mijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, mijn luisterend oor en gesprekstechnieken, mijn oog voor detail en kleine verrassingen, mijn plezier in koken en bakken zet ik in om juist dát voor jou te bereiken. 

Programma weekend retraite 

Vrijdag

16.30 uur        Aankomst en ontvangst

    • Koffie, thee en lekkers staat klaar
    • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
    • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein

17.00 uur        Start van het programma                                                                 

    • Intro op het weekend
    • Verwachtingen, praktische informatie
    • Kennismaking: Wie ben ik?

18.00 uur        Maaltijd

19.00 uur        Overdenking en stiltemoment: ‘Ken je mij?’                                   

19.45 uur        Bezinningsoefening ‘Hartsverlangen’         

– daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

 

 

Zaterdag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Bezinningsoefening ‘Leef jij in het land van Genoeg?’ 

– daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

13.00 uur        Lunch

14.00 uur        Creatieve verwerking ‘Ik zie jou’

– daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

18.00 uur        Maaltijd

19.30 uur        Viering en stiltemoment: ‘Wat zie jij?’

– daarna: vrije tijd

 

 

Zondag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Stiltewandeling

– daarna: afrondende bezinningsvragen

10.45 uur        Viering ‘Ikben (endatis) Genoeg’

– daarna: verder met afrondende bezinningsvragen

11.30 uur        Afsluiting

12.30 uur        Inpakken, lunchpakketje samenstellen, afscheid en vertrek

Zeer goed bereikbaar, maar toch uit de drukte van de stad, omgeven door bossen, weides en leuke wandelpaadjes – daar ligt ’t Groei-end in Lelystad. Het ruime, overzichtelijke terrein met de vele zitplekjes geeft je de mogelijkheid om echt even ‘helemaal weg’ te zijn van alles. Het is een plek waar zorg en aandacht voor mens, natuur en dier centraal staan.  


De grote tuin met het vele groen is in ieder jaargetijde een heerlijke plek om in rond te lopen, te mijmeren, je gedachten te ordenen en tot rust te komen. De vele zitjes bieden je op ieder moment van de dag een heerlijk plekje om lekker buiten te zitten en je over de verschillende tinten groen te verwonderen. De weides geven een gevoel van ruimte en openheid. 


Tijdens de retraite gebruiken we verschillende ruimtes. Zo is er een atelier, waar je heerlijk je creativiteit de ruimte kunt bieden. We maken gebruik van een stilteruimte, waar ook de vieringen plaatsvinden. Er is een kantine met een bank en knapperend haardvuur (lekker in de herfst en winter!) en een prachtige glazen kas met een gezellig zitje. Beschut door de druivenranken, maar opgewarmd door het minste zonnetje is het ook daar heerlijk vertoeven!

Het huis waarin we verblijven zorgt er al snel voor dat je je thuis voelt. Koel in de zomer, lekker behaaglijk in de herfst en winter. De ruime slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Het huis heeft 5 tweepersoonskamers. Wees er dus op voorbereid dat je je kamer met iemand anders deelt… wanneer je je samen met iemand anders hebt opgegeven, heb ik jullie samen ingedeeld.
Je bed (inclusief kussen en donzen dekbed) wordt voorzien van schone lakens en ook handdoeken liggen al lekker voor je klaar.

Zolang de maatregelen rondom Covid-19 van kracht zijn, gebruiken we alleen de bedden die een ‘eigen’ raam hebben. Daarbij is nog maar 1 kamer een gedeelde kamer. De andere kamers worden dus individueel gebruikt.

Tijdens het weekend worden alle maaltijden voor je verzorgd. Je krijgt zelfs zondag een uitgebreid lunchpakket mee. Het is mijn verlangen om je een weekend aan te bieden, waarin je je ‘verwend’ voelt daarom hoef je je dit weekend even niet druk te maken over het zetten van koffie, het zorgen voor een ander, het koken, de afwas etc. Dat wordt allemaal voor je gedaan.


We zullen tijdens het weekend steeds koffie en thee voor je klaar hebben staan. Natuurlijk horen daar ook lekkere versnaperingen bij. ’s Avonds zal er wat frisdrank/ sap en een wijntje zijn. Vanwege het ‘bezinningsklimaat’ zal dit echter niet heel veel zijn… gewoon… net ff lekker om van te genieten 😉


Als er iets is waar ik qua dieet of allergieën voor jou rekening mee kan houden in de voorbereiding, laat me dat dan gerust weten! 

Het adres van de locatie:

Hondsdraf 51
8219 PW  Lelystad

De routebeschrijving is hier via Google Maps te vinden. 

11-13 december retraite - Maak een keuze

,

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt nog op retraite

Even een paar dagen voor jezelf.
Het kan ook nu nog!

Gelukkig kunnen de retraites met de huidige Corona maatregelen (van 23 november) gewoon doorgaan.

Zo fijn!