27-29 mei 2021 – Retraite ‘Ouders Onderweg’ – met Gesa en Marco

249498

Voor stellen (met coaching, op basis van volpension)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Wissen
Retraite 'Ouders Onderweg'

Wie zijn wij?

Wij zijn Marco en Gesa van Delft, in 1994 getrouwd, en ouders van drie zoons (1996, 2000 en 2005) en een dochter (1998).

 

Halverwege de twintig waren we. En… papa en mama! Geen idee waar we aan begonnen waren, maar wel ontzettend leuk. In de afgelopen bijna kwart eeuw hebben wel elkaar vaak (lichtelijk) radeloos aangekeken, wakker gelegen en moeten slikken. Een diploma voor het ouderschap kun je nergens halen, dus je moet het maar leren in de praktijk, en dat vonden we nog best een klus… Gelukkig waren er ook momenten dat we genietend en vol trots naar die kinderen van ons konden kijken.

 

Inmiddels zijn onze kinderen bijna allemaal volwassen. Maar het is als de dag van gisteren, de hectiek van het gezinsleven: clubjes, partijtjes, ruzies tussen de kinderen, racen van voetbal naar balletles en naar huis voor het eten… Het was jongleren en ook heel regelmatig een bal laten vallen (of twee…)!

 

Als ouders ben je altijd onderweg, maar soms raakten wij zelf het zicht kwijt op waar we precies heen gingen. Gaandeweg leerden we naar onszelf te kijken, en leerden we door onze kinderen een nieuw stuk van onszelf kennen.

 

Het hielp ons om af en toe als een helikopter boven ons gezin (en onszelf!) te hangen en daarom nodigen we jullie als ouders uit voor zo’n pitstop. Even tijd nemen om te kijken of je de dingen nog wel doet zoals je graag wilt. Dan kun je daarna weer verder, onderweg in de richting die jij wilt.

 

We werken allebei in de zorg, hebben daardoor altijd veel met mensen gewerkt en genieten ervan om, met de mensen die we onderweg tegenkomen, samen op te lopen.

 

Vanuit een verlangen meer te leren over relaties, families, de bijzondere wisselwerking tussen ouder en kind deed Gesa van 2014 tot 2016 een opleiding Contextuele Hulpverlening.

Programma Retraite ‘Ouders Onderweg’

 

Donderdag

16:00-17:00   inchecken: Welkom en kom binnen! Laat alles van thuis maar even achter.

17:15               opening: Wie zijn wij en hoe ziet het programma eruit?

18.00               diner

19.30-20.30    workshop 1: Waar kom je vandaan?

 

Vrijdag

8:30                 ontbijt

10:00               koffie met aansluitend workshop 2: Het fundament onder je gezinshuis

13:00               lunch

14:00-17:00   vrije middag met mogelijkheid voor coachgesprek

18:00               diner

19:30-20:45    workshop 3: Hoe bouw je verder op het fundament?

 

Zaterdag

8:30                 ontbijt

10:00               koffie met aansluitend workshop 4: Waar ga je naar toe? Moment om te oogsten en inspiratie op te doen.

13:00               lunch

14:00-15:00   afsluitende workshop: hoe doe je het allemaal?

16:00              afscheid en vertrek

Klooster Heiloo – 8 km van zee en strand

Het klooster in Heiloo is een bedevaartsoord, gelegen op een landgoed. Je kunt er wandelen, er is een theehuis en een winkel, en ook in de verdere omgeving biedt de natuur veel moois. Het klooster is gelegen aan de zuidkant van Heiloo en het strand is op een kleine 8 kilometer afstand.

 

Adres Klooster Heiloo

Klooster Heiloo Hoogeweg 65 1851 PJ  Heiloo

 

Foto’s omgeving : Strand, zee en duinen

Retraite aan zee Retraites zee, duinen Retraites aan zee uitwaaien

Faciliteiten Klooster Heiloo

 • De Engelenzaal
We komen samen in de Engelenzaal, een lichte ruimte op de begane grond met uitzicht op de omliggende kloostertuin. Twee serres geven bij mooi weer toegang tot deze tuin.
 • De kamers
We verblijven in het gastenverblijf van het klooster. De kamers hebben eigen douche en toilet. De kamers zijn sereen maar comfortabel ingericht met goede bedden en een zitje. Handdoeken en bedlinnen zijn inbegrepen. Er is eventueel een kamer die toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking.
 • De maaltijden en verzorging
Met dieetwensen of allergieën kan rekening gehouden worden. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen, de warme maaltijd bestaat uit een drie gangen menu. In de huiskamer boven is koffie, thee, koekjes en fruit de hele dag vrij te nemen.
 • De kloostertuin
In de kloostertuin kun je een fijne wandeling maken. Ook is er een theehuis waar je kunt genieten van een lekker kopje thee of koffie, of neem een kijkje in de winkel waar diverse religieuze artikelen verkocht worden, zoals kaarsen, boeken, kaarten, etc. In de tuin kun je wandelen langs kruiswegstaties en tot rust komen in de historische Genadekapel, de Bedevaartkapel of de Runxputte bezoeken.

 

De vrijblijvende vieringen in het klooster

Maandag t/m vrijdag:
 • 12:00 uur – Bedevaartkapel
Zaterdag:
 • 12:00 uur – Bedevaartkapel
Zondag:
 • 09:00 uur – Genadekapel
 • 10:30 uur – Bedevaartkapel (aanmelding noodzakelijk)
 • 16:00 uur – Buitenaltaar

Foto’s Klooster Heiloo

Klooster Heiloo - retraites aan zee Klooster Heiloo aan Zee Klooster Heiloo zusters nonnen Klooster Heiloo plattegrond zee, strand, duinen Klooster Heiloo Gastenkamer Klooster Heiloo Gastenverblijf

Maaltijden en verzorging tijdens de retraite

 • Je kunt de hele dag koffie, thee, water, een koekje en/of een stuk fruit pakken.
 • Je mag eventueel dingen van huis meenemen. In de eetzaal is een koelkast die wij mogen gebruiken. Zet je naam op de producten, zodat duidelijk is dat deze van jou zijn.
De kok en kokin van klooster Heiloo willen zoveel mogelijk rekening houden met dieetwensen. Mocht een dieet (of de combinatie van diëten van de verschillende deelnemers) te complex worden, dan zullen we persoonlijk contact opnemen om af te stemmen hoe we dit het gemakkelijkst kunnen oplossen. Dit gebeurt maar heel sporadisch. Ontbijt:
 • Gevulde fruitmand
 • Yoghurt, melk, muesli
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 1-2 vegetarische spreads en een ruime keuze aan zoetbeleg
Warme maaltijd ‘s middags:
 • Voorgerecht: soep
 • Hoofdgerecht: eenvoudige warme maaltijd
 • Toetje
Broodmaaltijd ‘s avonds:
 • Gevulde fruitmand
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 1-2 vegetarische spreads en een ruime keuze aan zoetbeleg

Deze retraite in mei is alleen voor stellen en kan alleen met twee personen geboekt worden

,

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt met een gerust hart boeken

Wij begrijpen dat het spannend is om in deze tijd van Corona een retraite te boeken. Daarom hebben wij onze annuleringsvoorwaarden aangepast zodat je met een gerust hart kunt boeken:

 

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt en je moet onverhoopt annuleren, dan krijg je in de meeste gevallen het geld terug van de annuleringsverzekering.

Maar heb je een annuleringsverzekering en krijg je (om welke reden dan ook) het geld niet uitgekeerd, dan krijg je van ons het geld terug. Zo loop je dus geen enkel risico.

Lees hier meer

 

Dus boek, juist nu, lekker een paar dagen voor jezelf!