28-30 juni 2021 – Midweekretraite ‘De kracht van eenvoud’ – met Arine

349

(met coaching, op basis van volpension & éénpersoonskamer)

Beschikbaarheid: Je kunt nog mee. Er is nu nog plaats!

Retratie 'De kracht van eenvoud'

‘Het voorrecht van een mensenleven is te worden wie je werkelijk bent’ – C.G. Jung.

Ik ben Arine van Rijn, 47 jaar en getrouwd met Wilfred. Samen hebben we drie kinderen en een schoonzoon. Ik houd van een goed gesprek, ontspan achter de piano, wandel graag langs het strand en lees alles wat los en vast zit;-) met name als het gaat over mensontwikkeling. 

 

Authenticiteit, verbinding en ontwikkeling zijn belangrijk voor mij. 

 

Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”? 

In een persoonlijk ontwikkelingstraject ontdekte ik dat er belemmeringen waren, die mij in de weg stonden om helemaal mezelf te zijn. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en doe nu de dingen die passen bij wie ik ten diepste ben. Ik ben aan het leren om in alles trouw te zijn aan mezelf. Tegelijkertijd is dit volgens mij een levenslang leerproces…

 

Ik ben een nieuwe opleiding gaan volgen en heb sinds een paar jaar mijn eigen coachpraktijk, Zin&Ziel. Ik begeleid mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen. Ik geloof dat ieder mens uniek is, onvergelijkbaar. Ik ben geboeid door unieke levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen, betekenis te vinden en persoonlijk te groeien. Dwars door pijn en moeite heen. 

 

Met veel plezier leid ik nu ook retraites. Het is zo mooi om te zien wat het voor mensen betekent om een paar dagen apart te zetten, innerlijk tot rust te komen en te bezinnen op zichzelf en hun (levens)vragen. 

Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten op één van mijn retraites, je bent van harte welkom!

Programma ‘De kracht van eenvoud’

 

DAG 1

15.00 aankomst

15.30 kennismaking

16.30 Bezinningsworkshop 1: ‘Kennismaking met eenvoud’ (aansluitend vrije tijd)

18.00 warme maaltijd

19.00 individueel coachgesprek/ vrije tijd

21.00 viering en dagsluiting*

 

DAG 2

08.00 Dagopening/ stiltetijd*

08.30 ontbijt

10.00 Bezinningsworkshop 2: ‘Wat is werkelijk belangrijk voor jou’? (aansluitend vrije tijd) 12.30 broodmaaltijd

13.30 individueel coachgesprek/vrije tijd

16.30 Bezinningsworkshop 3: ‘Betekenis vinden’ (aansluitend vrije tijd)

18.00 warme maaltijd

19.00 individueel coachgesprek/ vrije tijd

21.00 viering en dagsluiting*

 

DAG 3

08.00 Dagopening/ stiltetijd*

08.30 ontbijt

10.00 Bezinningsmoment 4: ‘De kracht van eenvoud’ (met aansluitend een stiltewandeling*)

12.30 broodmaaltijd

14.00 Bezinningsmoment 5: ‘De opbrengst’.

15.00 afronding

16.00 vertrek naar huis

 

* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

Klooster Heiloo – 8 km van zee en strand

Het klooster in Heiloo is een bedevaartsoord, gelegen op een landgoed. Je kunt er wandelen, er is een theehuis en een winkel, en ook in de verdere omgeving biedt de natuur veel moois. Het klooster is gelegen aan de zuidkant van Heiloo en het strand is op een kleine 8 kilometer afstand.

 

Adres Klooster Heiloo

Klooster Heiloo Hoogeweg 65 1851 PJ  Heiloo

 

Foto’s omgeving : Strand, zee en duinen

Retraite aan zee Retraites zee, duinen Retraites aan zee uitwaaien

Faciliteiten Klooster Heiloo

 • De Engelenzaal
We komen samen in de Engelenzaal, een lichte ruimte op de begane grond met uitzicht op de omliggende kloostertuin. Twee serres geven bij mooi weer toegang tot deze tuin.
 • De kamers
We verblijven in het gastenverblijf van het klooster. De kamers hebben eigen douche en toilet. De kamers zijn sereen maar comfortabel ingericht met goede bedden en een zitje. Handdoeken en bedlinnen zijn inbegrepen. Er is eventueel een kamer die toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking.
 • De maaltijden en verzorging
Met dieetwensen of allergieën kan rekening gehouden worden. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen, de warme maaltijd bestaat uit een drie gangen menu. In de huiskamer boven is koffie, thee, koekjes en fruit de hele dag vrij te nemen.
 • De kloostertuin
In de kloostertuin kun je een fijne wandeling maken. Ook is er een theehuis waar je kunt genieten van een lekker kopje thee of koffie, of neem een kijkje in de winkel waar diverse religieuze artikelen verkocht worden, zoals kaarsen, boeken, kaarten, etc. In de tuin kun je wandelen langs kruiswegstaties en tot rust komen in de historische Genadekapel, de Bedevaartkapel of de Runxputte bezoeken.

 

De vrijblijvende vieringen in het klooster

Maandag t/m vrijdag:
 • 12:00 uur – Bedevaartkapel
Zaterdag:
 • 12:00 uur – Bedevaartkapel
Zondag:
 • 09:00 uur – Genadekapel
 • 10:30 uur – Bedevaartkapel (aanmelding noodzakelijk)
 • 16:00 uur – Buitenaltaar

Foto’s Klooster Heiloo

Klooster Heiloo - retraites aan zee Klooster Heiloo aan Zee Klooster Heiloo zusters nonnen Klooster Heiloo plattegrond zee, strand, duinen Klooster Heiloo Gastenkamer Klooster Heiloo Gastenverblijf

Maaltijden en verzorging tijdens de retraite

 • Je kunt de hele dag koffie, thee, water, een koekje en/of een stuk fruit pakken.
 • Je mag eventueel dingen van huis meenemen. In de eetzaal is een koelkast die wij mogen gebruiken. Zet je naam op de producten, zodat duidelijk is dat deze van jou zijn.
De kok en kokin van klooster Heiloo willen zoveel mogelijk rekening houden met dieetwensen. Mocht een dieet (of de combinatie van diëten van de verschillende deelnemers) te complex worden, dan zullen we persoonlijk contact opnemen om af te stemmen hoe we dit het gemakkelijkst kunnen oplossen. Dit gebeurt maar heel sporadisch. Ontbijt:
 • Gevulde fruitmand
 • Yoghurt, melk, muesli
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 1-2 vegetarische spreads en een ruime keuze aan zoetbeleg
Warme maaltijd ‘s middags:
 • Voorgerecht: soep
 • Hoofdgerecht: eenvoudige warme maaltijd
 • Toetje
Broodmaaltijd ‘s avonds:
 • Gevulde fruitmand
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 1-2 vegetarische spreads en een ruime keuze aan zoetbeleg

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt met een gerust hart boeken

Wij begrijpen dat het spannend is om in deze tijd van Corona een retraite te boeken. Daarom hebben wij onze annuleringsvoorwaarden aangepast zodat je met een gerust hart kunt boeken:

 

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt en je moet onverhoopt annuleren, dan krijg je in de meeste gevallen het geld terug van de annuleringsverzekering.

Maar heb je een annuleringsverzekering en krijg je (om welke reden dan ook) het geld niet uitgekeerd, dan krijg je van ons het geld terug. Zo loop je dus geen enkel risico.

Lees hier meer

 

Dus boek, juist nu, lekker een paar dagen voor jezelf!