6-8 november 2020 – Weekend retraite ‘Ik ben (en dat is) Genoeg – met Carin – Nog maar 2 plaatsen vrij!

327349

 • Tijdens de retraite wordt een coachgesprek aangeboden, dit is inclusief – en wanneer jij daar behoefte aan hebt.
 • De retraite is op basis van volpension – alle maaltijden en lekkernijen worden verzorgd. Een wijntje en een (eenvoudig) hapje ’s avonds hoort er ook bij.
 • De bedden zijn voorzien van schone lakens en handdoeken liggen bij aankomst klaar. Dit hoef je dus niet mee te nemen.
Wissen
Kamer

Eigen kamer (met douche en toilet op de gang), Gedeelde tweepersoonskamer (met douche en toilet op de gang)

Programma

Programma van ons retraiteweekend

VRIJDAG – ‘IK BEN (EN DAT IS) GENOEG’

16.15 uur        Aankomst en ontvangst

 • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
 • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein
 • Koffie, thee en lekkers staat klaar
 • Plm 17u: soep

17.30 uur        Kennismaking

 • Intro op het weekend
 • Verwachtingen, praktische informatie
 • Kennismaking: Wie ben ik?

18.30 uur        Maaltijd
19.30 uur        Overdenking en stiltemoment: Ken je mij?
20.30 uur        Bezinningsworkshop: De essentie van je verhaal – daarna: vrije tijd

 

ZATERDAG– ‘IK BEN (EN DAT IS) GENOEG’

08.00 uur        Ontbijt
09.00 uur        Bezinningsoefening: Ik zie jou – daarna: vrije tijd en/ of coachgesprek
13.00 uur        Lunch
14.00 uur        Overdenking en stiltemoment: Wees stil en weet…
14.45 uur        Creatieve verwerking, vrije tijd en/ of coachgesprek
18.00 uur        Maaltijd
19.30 uur        Viering met stiltemoment: Lege handen
20.00 uur        Vrije tijd en/of coachgesprek

 

ZONDAG– ‘IK BEN (EN DAT IS) GENOEG’

08.00 uur        Ontbijt
09.00 uur        Viering: Ik ben (en dat is) genoeg
10.00 uur        Stiltewandeling
11.30 uur        Afsluiting
12.30 uur        Lunch ophalen, afscheid en vertrek

Retraitebegeleiding

Ik ben Carin Kops

Hoi, ik ben Carin!

Ik ben vrouw van Matthijs, moeder van Levi en Mika en woonachtig in Lelystad. Ik werk als coach in mijn eigen coachpraktijk en vandaaruit organiseer en begeleid ik sinds 2018 ook retraites. In mijn vrije tijd bak en kook ik graag (het liefst met verse groenten, kruiden en fruit uit mijn moestuin), kom ik tot rust met een boek op de bank en hou ik van koffie drinken op leuke terrasjes of gezellige koffietentjes.

 

Mensen omschrijven mij als vriendelijk, betrokken, meelevend, open, creatief en toegankelijk. Dit zijn dan ook de eigenschappen waarmee ik mijn coach-zijn inzet. Zowel tijdens de individuele gesprekken als tijdens de weekenden. Door vragen te stellen, te luisteren en te volgen, hoor ik wat de ander me wérkelijk wil vertellen. Ik krijg dan ook vaak de reactie dat mensen zich gehoord, gezien en veilig (vertrouwd) voelen bij mij.

 

Dit gaat verder dan alleen het gesprek… vanuit een totale zienswijze (waarbij ik geloof dat lichaam, ziel én geest met elkaar verbonden zijn), wil ik graag dat alles met elkaar klopt. Een warm welkom, heerlijk eten en drinken (het gevoel dat je ‘verwend’ wordt), een prachtige omgeving, inspirerende vragen en opdrachten en een luisterend oor is dan dus ook het totaalplaatje dat ik aanbied.

Locatie

De locatie: ‘t Groei-end te Lelystad

Zeer goed bereikbaar, maar toch uit de drukte van de stad, omgeven door bossen, weides en leuke wandelpaadjes – daar ligt ’t Groei-end in Lelystad. Het ruime, overzichtelijke terrein met de vele zitplekjes geeft je de mogelijkheid om echt even ‘helemaal weg’ te zijn van alles. Het is een plek waar zorg en aandacht voor mens, natuur en dier centraal staan.

 • De grote tuin

De grote tuin met het vele groen is in ieder jaargetijde een heerlijke plek om in rond te lopen, te mijmeren, je gedachten te ordenen en tot rust te komen. De vele zitjes bieden je op ieder moment van de dag een heerlijk plekje om lekker buiten te zitten en je over de verschillende tinten groen te verwonderen. De weides geven een gevoel van ruimte en openheid.

 • De vele ruimtes

Tijdens de retraite gebruiken we verschillende ruimtes. Zo is er een atelier, waar je heerlijk je creativiteit de ruimte kunt bieden. We maken gebruik van een stilteruimte, waar ook de vieringen plaatsvinden. Er is een kantine met een bank en knapperend haardvuur (lekker in de herfst en winter!) en een prachtige glazen kas met een gezellig zitje. Beschut door de druivenranken, maar opgewarmd door het minste zonnetje is het ook daar heerlijk vertoeven!

 • Het huis

Het huis waarin we verblijven zorgt er al snel voor dat je je thuis voelt. Koel in de zomer, lekker behaaglijk in de herfst en winter. De ruime slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Het huis heeft 5 tweepersoonskamers. Wees er dus op voorbereid dat je je kamer met iemand anders deelt… wanneer je je samen met iemand anders hebt opgegeven, heb ik jullie samen ingedeeld.
Je bed (inclusief kussen en donzen dekbed) wordt voorzien van schone lakens en ook handdoeken liggen al lekker voor je klaar.

Zolang de maatregelen rondom Covid-19 van kracht zijn, gebruiken we alleen de bedden die een ‘eigen’ raam hebben. Daarbij is nog maar 1 kamer een gedeelde kamer. De andere kamers worden dus individueel gebruikt.

 • De maaltijden

Tijdens het weekend worden alle maaltijden voor je verzorgd. Je krijgt zelfs zondag een uitgebreid lunchpakket mee. Het is mijn verlangen om je een weekend aan te bieden, waarin je je ‘verwend’ voelt daarom hoef je je dit weekend even niet druk te maken over het zetten van koffie, het zorgen voor een ander, het koken, de afwas etc. Dat wordt allemaal voor je gedaan.

 • En lekkers

We zullen tijdens het weekend steeds koffie en thee voor je klaar hebben staan. Natuurlijk horen daar ook lekkere versnaperingen bij. ’s Avonds zal er wat frisdrank/ sap en een wijntje zijn. Vanwege het ‘bezinningsklimaat’ zal dit echter niet heel veel zijn… gewoon… net ff lekker om van te genieten 😉


Als er iets is waar ik qua dieet of allergieën voor jou rekening mee kan houden in de voorbereiding, laat me dat dan gerust weten! 

 

Het adres van de locatie:

Hondsdraf 51
8219 PW  Lelystad

 

De routebeschrijving is hier via Google Maps te vinden.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.