Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen je emailadres niet met andere partijen.
Retraites 2018

Retraites juli 2018:

5-7 juli 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

12-14 juli 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

26-28 juli 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

31 juli - 2 aug 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

 

Retraites augustus 2018:

23-25 augustus 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

 

Retraites september 2018:

7-9 september 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

13-15 september 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

 

Retraites oktober 2018:

4-6 oktober 2018:
Stilte retraite
De Kleine Hoeve, Steenwijk

11-13 oktober 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

25-27 oktober 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

 

 

 

 

 

 

 

Bezinningsvakanties.nl
Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

339

Je kunt nog mee!

Programma

Programma Klooster tot Kloosterwandeling

Dag 1

Om 11 uur treffen we elkaar aan op station Houthem St. Gerlach. Met onze backpack op de rug lopen we richting de zusters in Valkenburg a/d Geul. Na deze korte wandeling van 5-6 km komen we aan in ons eerste klooster, waar we direct aan tafel mogen. Om 15.30 uur staat de eerste bezinningsworkshop op het programma. Tot slot komen twee zusters iets vertellen over hun leven en krijgen we de gelegenheid om vragen te stellen.

Dag 2

Om 10 uur staat de tweede bezinningsworkshop op het programma. Wanneer het weer mee zit zal deze bezinningsworkshop plaatsvinden in het prachtige Geulpark, tegenover het klooster. Na de warme middagmaaltijd verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster, waarvan een deel in stilte. Na ongeveer 13-15 kilometer wandelen komen we aan bij de broeders en paters in Wittem, ons tweede klooster.  De rest van de avond kent geen vast programma en wordt ingevuld op basis van wensen en ideeën van de groep zelf.

Dag 3

Om 6.30 uur, een half uur voor zonsopgang staat er een vrijblijvende ochtendwandeling (6 km) naar de Gulpenberg op het programma. Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen. Het beloven altijd bijzondere wandelingen te zijn, waar we in stilte lopen. We ervaren het ontwaken van de natuur, ieder met zijn eigen gedachten. Na verloop van tijd zoekt ieder een eigen plaatsje in de natuur voor persoonlijke reflectie en bezinning.

Nog voor het ontbijt, van 8 uur, zijn we weer terug op het klooster. We ontbijten samen en na de vrijblijvende eucharistieviering vertrekken we om 10 uur al wandelend richting het prachtige Slenaken (14-16 km). Onderweg hebben we ons laatste bezinningsmoment met daarbij een afronding van het weekend. Van Slenaken/Epen gaan we met een taxi(busje) naar ons beginpunt station Houthem St. Gerlach, waar om 17 uur onze klooster retraite eindigt.

P.S. Binnen dit programma van deze klooster retraite is het mogelijk om op bepaalde momenten aan te sluiten bij het dagritme van het klooster. Je bent dit natuurlijk niet verplicht.

Locatie 1e klooster

Regina Pacis – Klooster Valkenburg

In Regina Pacis, het klooster in Valkenburg verblijven twee contemplatieve orden. De oudere Benedictinessen met de jongere zusters Dienaressen van de Heer, in Nederland ook als ‘de blauwe zusters’ bekend. Zij werden uitgenodigd door de zusters Benedictinessen om het klooster samen met hen te bewonen, zodat het contemplatieve leven in het klooster ook in de toekomst zou blijven bestaan.

Regina Pacis is een contemplatief slotklooster, dat wil zeggen een biddend klooster waarvan het gastenhuis gescheiden is van het zusterhuis.

 

Faciliteiten Regina Pacis

Als groep hebben we een gezellige huiskamer tot onze beschikking. Er is een gastenbibliotheekje en een gastentuin. Je krijgt de beschikking over een eenpersoonskamer. De kamers zijn eenvoudig uitgerust met eigen douche en toilet.

 

 

Regina Pacis - Klooster Valkenburg - alle zusters Regina Pacis - Klooster Valkenburg - dienst Regina Pacis - Klooster Valkenburg - zustersRegina Pacis - Klooster Valkenburg - kerk Regina Pacis Regina Pacis - Klooster Valkenburg

Locatie 2e klooster

Klooster Wittem

Klooster Wittem ligt in het dorpje Wittem, net onder de Gulpenberg in het prachtige Zuid-Limburg. De actieve kloostergemeenschap in Wittem bestaat uit paters, broeders, leken, medewerkers en vrijwilligers.

 

Faciliteiten Klooster Wittem

Het klooster heeft twee- en driepersoonskamers met twee aparte bedden. Elke kamer beschikt over een eigen douche en toilet. De kamers zijn eenvoudig uitgerust. Tijdens de Klooster tot Kloosterwandeling deel je in het klooster van Wittem de kamer. Als je alleen komt, zoals de meeste personen, deel je een kamer met één persoon van hetzelfde geslacht.

 

Klooster Wittem Klooster Wittem Limburg Klooster Wittem Kloosterboekwinkel