19-21 november 2020- Retraite ‘Tot rust komen aan Zijn voeten’ – met Monique – Helaas, al vol!

349

(met coaching, op basis van volpension & éénpersoonskamer)

Helaas, is deze optie niet meer mogelijk. Kies een andere optie.

Gesprek met

,

Retraite tijdens Corona-periode

De retraites kunnen gewoon weer doorgaan!

De vraag was wekenlang ‘Kunnen de retraites doorgaan, denkend aan de maatregelen van de regering?’. En ja, de retraites kunnen per 1 juni gewoon weer doorgaan. Uiteraard houden we 1,5 meter afstand.

Wil je nog wat meer lezen over hoe dat er concreet uitziet, lees dan verder.

Mocht je nog vragen hebben, schroom dan natuurlijk niet om te bellen of te mailen. Dat is geen enkel probleem.

Met bezinnende groet,

Monique Oostdam
monique.oostdam@gmail.com
06-44023015

Bezinningsworkshops

Normaliter zitten we in een kring. Nu zitten we verspreid over onze huiskamer/zaal en doe ik de inleiding en uitleg vanaf het centrale punt. Na de uitleg zoekt ieder een plekje (zoals gewoonlijk) op en gaat zelf aan de slag met de vragen en opdrachten.

Coachgesprek – vrijblijvend

Het 1-op-1 coachgesprek met mij of Carry vindt als gewoonlijk in een aparte ruimte plaats. Alleen houden we nu bewust 1,5 meter afstand.

Vieringen – vrijblijvend

De laagdrempelige viering, nu gegeven door Monique, vindt plaats in de zaal ipv de Crypte. De Eucharistieviering gaat waarschijnlijk niet door. Ik zal zorgen voor een passend alternatief.

Stilte wandeling – vrijblijvend

We lopen met de stilte wandeling normaliter al wat uit elkaar. Nu zullen we dat zeker doen. Tijdens de stilte wandeling deel ik verschillende overdenkingen. Je krijgt deze nu ook op papier mee….zodat je de overdenking toch meekrijgt als je door de 1,5 meter afstand wat verder van mij afstaat.

Verder:

Ieder heeft een eigen kamer met wastafel, luie stoel, bureautje en bed. Douche en toilet zijn op de gang. De huiskamer/groepszaal als ook de eetzaal is zo ingericht dat we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren.

Retraite begeleiding

Retraite begeleiding en coaching

Deze retraite wordt voornamelijk geleid door Monique. Zij heeft met acht deelnemers een coachgesprek. Carry, een heel fijn mens en geestelijk begeleider heeft met twee deelnemers een coachgesprek.

Over Monique

Wat wil ik worden - Monique OostdamIk, Monique begon augustus 2011 met het organiseren van retraites. Niet verwachtend dat er zoveel animo zou zijn en dat er nog velen retraites zouden volgen. Inmiddels zijn er al vele mensen mee geweest en is het aanbod sterk uitgebreid.

“Wat men terug ziet in mijn retraites en coaching zijn mijn kernwaarden; echtheid, respect en zinvolheid. Deze kernwaarden karakteriseren ook de sfeer van mijn retraites.” (Lees hier meer over)

blankOver Carry

Carry (65 jr.),was van jongs af aan al geïnteresseerd in geestelijke zaken. Ze las boeken over mythologie, religie en natuur. Enkele jaren studeerde ze sociologie. Ze koos voor idealistisch werk. Uit betrokkenheid bij milieu en gezondheid dreef ze 12 jaar een natuurvoedingswinkel. Ze was gelovig en veel op zoek naar God. Na een bewogen tijd ( echtscheiding, ziekte, overlijden van haar tweede partner ) ging haar hart uit naar de geestelijke gezondheid van de mens. Ze studeerde religie studies en deed een tijd de master voor geestelijke verzorger / zingevingscoach.

Naast de stiltevieringen in Klein Sion heeft ze ook met 1-2 deelnemers een coachgesprek.

“In een coachingsgesprek sta ik vol respect open voor wat er leeft in iemands hart. Even samen op weg zijn.”

Locatie

Retraitecentrum Klein Sion

Retraitecentrum Klein Sion is gelegen tussen Leuvenheim en Brummen. Klein Sion telt twee gebouwen; het hoofdgebouw en het bijgebouw. De gebouwen staan op een bosrijk terrein van bijna 5 hectare. In het hoofdgebouw is een kapel, een crypte, een eetzaal, een winkeltje, bibliotheek en diverse spreekkamers en zalen.

Adres Klein Sion

Retraitecentrum Klein Sion Arnhemsestraat 60, 6974 AK, Leuvenheim

 

Faciliteiten Retraitecentrum Klein Sion

Als groep hebben we de H. Hartzaal, een fijne zaal met diverse zitjes en een heerlijke serre. Het is een fijne plek om te vertoeven. Dit is als het ware onze woonkamer. Ook is het mogelijk om op elk tijdstip van de dag naar de kapel en crypte te gaan. Retraitecentrum Klein Sion heeft een geweldige tuin met maar liefst 6 verschillende zitjes om heerlijk een boek te lezen of voor je uit te staren.

 • De kamers

Ieder krijgt een eigen kamer. De kamers zijn eenvoudig maar goed ingericht. Elke kamer beschikt over een bed, luie stoel, bureau en wastafel. Op de gang bevinden zich de douches en toiletten. Tegen een meerprijs van 7 euro kunt u een lakenpakket huren. Natuurlijk kun je ook zelf een hoeslaken, dekbedhoes en kussensloop meenemen.

 • De Klein Sion kapel

De kapel van Klein Sion is de belangrijkste plek in het huis. Dit de plek voor de getijden, aanbidding of een moment dichtbij de Heer. Kenmerkend is de stilte die hier heerst, de ligging van het huis is zodanig dat er bijna geen geluid van buiten de kapel binnenkomt.

 • De Klein Sion crypte

Een ruimte in het souterrain van het huis waar stilte is en gelegenheid tot bezinning, ook hier voel je je dichtbij God. Sluit je af en luister naar wat Hij je te zeggen heeft…

 • Het winkeltje in Klein Sion

De winkel is voorzien van diverse religieuze artikelen zoals boeken, kaarten en andere cadeautjes. De openingstijden van de winkel zijn in overleg. In de winkel kan alleen contant betaald worden.

Foto’s Retraitecentrum met tuin

Maaltijden en verzorging tijdens de retraite

 • Je kunt de hele dag koffie, thee, water, een koekje en/of een stuk fruit pakken.
 • Je mag eventueel dingen van huis meenemen. In de eetzaal is een koelkast die wij mogen gebruiken. Zet je naam op de producten, zodat duidelijk is dat deze van jou zijn.

Klein Sion wil zoveel mogelijk rekening houden met dieetwensen. Mocht een dieet (of de combinatie van diëten van de verschillende deelnemers) te complex worden, dan zal Monique persoonlijk contact opnemen om af te stemmen hoe we dit het gemakkelijkst kunnen oplossen. Dit gebeurt maar heel sporadisch. Ontbijt:

 • Gevulde fruitmand
 • Yoghurt, melk, muesli
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 1-2 vegetarische spreads, komkommer, tomaat en een ruime keuze aan zoetbeleg

Warme maaltijd ‘s middags:

 • Voorgerecht: soep
 • Hoofdgerecht: eenvoudige warme maaltijd
 • Toetje: keuze uit diverse soorten vla en/of fruit

Broodmaaltijd ‘s avonds:

 • Gevulde fruitmand
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 1-2 vegetarische spreads, komkommer, tomaat en een ruime keuze aan zoetbeleg

Routebeschrijving Retraitecentrum Klein Sion

Per auto naar Retraitecentrum Klein Sion:

 • Retraitecentrum Klein Sion: je komt vanaf Arnhem en rijdt richting Zutphen. Na Leuvenheim 1e rotonde linksaf, daarna direct tweemaal links. Je rijdt nu op de parallelweg van de Arnhemsestraat.
 • Retraitecentrum Klein Sion: je komt vanaf Zutphen. Je rijdt via de nieuwe IJsselbrug naar Arnhem. Vanaf de IJsselbrug ga je bij de 2e rotonde rechtsaf en dan direct tweemaal links. Je rijdt nu op de parallelweg van de Arnhemsestraat.

Met openbaar vervoer naar Retraitecentrum Klein Sion:

  • Vanaf het treinstation Zutphen en Brummen kun de (buurt)bus nemen naar retraitecentrum Klein Sion. Klik hier voor de dienstregeling van buurtbus 515. Retraitecentrum Klein Sion is 1,7 km van treinstation Brummen. Bekijk de routebeschrijving op Google Maps..
Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.