Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

15-17 januari 2021 – Weekendretraite ‘Zicht op zin & ziel’ – met Arine

325

(met coaching, op basis van volpension & éénpersoonskamer)

Beschikbaarheid: Er is nog plaats. Je kunt nog mee!

Retraitebegeleiding

Even voorstellen…

“Ik ben Arine van Rijn en gericht op authenticiteit, verbinding en ontwikkeling. Nadat ik 20 jaar met liefde en toewijding in de gezondsheidszorg heb gewerkt, speelde bij mij de vraag: “Is dit het nou”? Na een persoonlijk ontwikkelingstraject heb ik mijn verlangen gevolgd. Ik ben een nieuwe opleiding gaan doen. Ik begeleid nu mensen in hun rouw- en verliesproces en op het gebied van loopbaan- en levensvragen. Ik ben geboeid door levensverhalen en menselijk gedrag. Ik ben erop gericht om helder te laten worden wat er werkelijk speelt. Om verlangen vrij te laten komen en betekenis te vinden”.

 

Programma

DAG 1
14.00 aankomst
15.00 kennismaking
16.00 Sessie 1 – Focus: hoe is het nu, hoe staat mijn boom erbij? (aansluitend vrije tijd)

18.00 broodmaaltijd
19.30 viering en dagsluiting in de kapel*
20.30 vrije tijd 

DAG 2
08.00 stiltemoment in de kapel*
08.30 ontbijt
09.30 Sessie 2 – De wortels: wat zijn mijn waarden, wie ben ik? (aansluitend vrije tijd)

12.30 warme maaltijd
13.30 individueel coachgesprek/vrije tijd
16.00 Sessie 3 – Groeien: over verlangen (aansluitend vrije tijd)

18.00 broodmaaltijd
19.30 viering en dagsluiting in de kapel*
20.30 individueel coachgesprek/vrije tijd

DAG 3
08.00 stiltemoment in de kapel*
08.30 ontbijt
09.30 Sessie 4 – Snoeien: minder is meer (met aansluitend een stiltewandeling naar de IJssel*)

12.30 warme maaltijd
14.00 Sessie 5 – Bloeien: de vrucht
15.00 afronding
16.00 vertrek naar huis
* Deze programma onderdelen zijn vrijblijvend.

Locatie

Retraitecentrum Klein Sion

Retraitecentrum Klein Sion is gelegen tussen Leuvenheim en Brummen. Klein Sion telt twee gebouwen; het hoofdgebouw en het bijgebouw. De gebouwen staan op een bosrijk terrein van bijna 5 hectare. In het hoofdgebouw is een kapel, een crypte, een eetzaal, een winkeltje, bibliotheek en diverse spreekkamers en zalen. De gasten slapen of in het hoofdgebouw op de 1e verdieping of in het bijgebouw.

Adres Klein Sion

Retraitecentrum Klein Sion

Arnhemsestraat 60,

6974 AK, Leuvenheim

Foto’s omgeving Klein Sion: IJssel en bossen

Stiltewandeling naar de IJssel   Stilte Wandeling mist bankje   Stilte wandeling bezinningsmoment   Stilte wandeling Retraite   Stiltewandeling IJssel   Retraitecentrum Klein Sion wandeling   Stilte wandeling zonsopgang   Retraitecentrum Klein Sion tuin sneeuw

Faciliteiten Retraitecentrum Klein Sion

Als groep hebben we de H. Hartzaal, een fijne zaal met diverse zitjes en een heerlijke serre. Het is een fijne plek om te vertoeven. Dit is als het ware onze woonkamer. Ook is het mogelijk om op elk tijdstip van de dag naar de kapel en crypte te gaan. Retraitecentrum Klein Sion heeft een geweldige tuin met maar liefst 6 verschillende zitjes om heerlijk een boek te lezen of voor je uit te staren. Tevens biedt de omgeving vele wandelmogelijkheden.

 • De kamers

Ieder krijgt een eigen kamer. De kamers zijn eenvoudig maar goed ingericht. Elke kamer beschikt over een bed, luie stoel, bureau en wastafel. Op de gang bevinden zich de douches en toiletten. Tegen een meerprijs van 7 euro kunt u een lakenpakket huren. Natuurlijk kun je ook zelf een hoeslaken, dekbedhoes en kussensloop meenemen.

 • De Klein Sion kapel

De kapel van Klein Sion is de belangrijkste plek in het huis. Dit de plek voor de getijden, aanbidding of een moment dichtbij de Heer. Kenmerkend is de stilte die hier heerst, de ligging van het huis is zodanig dat er bijna geen geluid van buiten de kapel binnenkomt.

 • De Klein Sion crypte

Een ruimte in het souterrain van het huis waar stilte is en gelegenheid tot bezinning, ook hier voel je je dichtbij God. Sluit je af en luister naar wat Hij je te zeggen heeft…

 • Het winkeltje in Klein Sion

De winkel is voorzien van diverse religieuze artikelen zoals boeken, kaarten en andere cadeautjes. De openingstijden van de winkel zijn in overleg. In de winkel kan alleen contant betaald worden.

Foto’s Retraitecentrum met tuin

Retraitecentrum Klein Sion   Retraitecentrum Tuin   Retraitecentrum Klein Sion landgoed   Retraitecentrum Klein Sion tuin   Retraitecentrum met serre Klein Sion   Retraitecentrum Klein Sion Kapel   Retraitecentrum Klein Sion Gastenkamer   Retraitecentrum Klein Sion Crypte

Maaltijden en verzorging tijdens de retraite

 • Je kunt de hele dag koffie, thee, water, een koekje en/of een stuk fruit pakken.
 • Je mag eventueel dingen van huis meenemen. In de eetzaal is een koelkast die wij mogen gebruiken. Zet je naam op de producten, zodat duidelijk is dat deze van jou zijn.

Klein Sion wilt zoveel mogelijk rekening houden met dieetwensen. Mocht een dieet (of de combinatie van diëten van de verschillende deelnemers) te complex worden, dan zal Monique persoonlijk contact opnemen om af te stemmen hoe we dit het gemakkelijkst kunnen oplossen. Dit gebeurt maar heel sporadisch.

Ontbijt:

 • Gevulde fruitmand
 • Yoghurt, melk, muesli
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 2 vegetarische spreads, komkommer, tomaat en een ruime keuze aan zoetbeleg

Warme maaltijd ‘s middags:

 • Voorgerecht: soep
 • Hoofdgerecht: eenvoudige warme maaltijd
 • Toetje: keuze uit diverse soorten vla en/of fruit

Broodmaaltijd ‘s avonds:

 • Gevulde fruitmand
 • 3 soorten brood, ontbijtkoek, crackers
 • 2 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 2 vegetarische spreads, komkommer, tomaat en een ruime keuze aan zoetbeleg

Retraitecentrum Klein Sion Eetzaal   Retraitecentrum Klein Sion buffet   Retraitecentrum Klein Sion Ontbijtbuffet

Routebeschrijving Retraitecentrum Klein Sion

Per auto naar Retraitecentrum Klein Sion:

 • Retraitecentrum Klein Sion: je komt vanaf Arnhem en rijdt richting Zutphen. Na Leuvenheim 1e rotonde linksaf, daarna direct tweemaal links. Je rijdt nu op de parallelweg van de Arnhemsestraat.
 • Retraitecentrum Klein Sion: je komt vanaf Zutphen. Je rijdt via de nieuwe IJsselbrug naar Arnhem. Vanaf de IJsselbrug ga je bij de 2e rotonde rechtsaf en dan direct tweemaal links. Je rijdt nu op de parallelweg van de Arnhemsestraat.

Met openbaar vervoer naar Retraitecentrum Klein Sion:

  • Vanaf het treinstation Zutphen en Brummen kun de (buurt)bus nemen naar retraitecentrum Klein Sion. Klik hier voor de dienstregeling van buurtbus 515. Retraitecentrum Klein Sion is 1,7 km van treinstation Brummen. Bekijk de routebeschrijving op Google Maps.