Retraiteweekend 'Mijn binnenste buiten'

Retraiteweekend “Mijn binnenste-buiten”

Comfortabel binnen en heerlijk veel ruimte buiten. Dat is waarmee ik je van harte welkom heet! Welkom om dit heerlijke weekend even niets te moeten en vooral heel veel te mógen. 

 

Het leven van alledag biedt niet altijd ruimte en tijd om stil te staan bij hoe je je van binnen voelt. Voor je het weet, is het moment alweer voorbij en heb je nauwelijks tijd gehad om even stil te worden en te luisteren naar wat er fluisterend geschreeuwd wordt. Gevoelens krijgen niet altijd de ruimte om naar buiten te komen, ook al zijn ze er vaak niet voor niets… 

 

Tijdens dit weekend ben je welkom. Helemaal. Oók je binnenste – ook die mag er zijn en naar buiten treden. We nemen de tijd om te luisteren, om te ervaren, om ruimte te geven. Om naar buiten te laten wat binnengehouden wordt. Zodat jouw binnenste ook eens van buiten bekeken en ervaren wordt. En je daar ook de schoonheid van kunt gaan zien.    

 

Herken je één van deze situaties?

 • Ik sta (al langere tijd) onder flinke druk
 • Er is (onlangs, of langer geleden) iets gebeurt dat een emotionele impact op mij had. 
 • Ik ben vooral een denker, ik voel niet veel
 • Zelfzorg? Wat is dat? 
 • Gevoelens zijn vooral vermoeiend
 • Ik ben zoooo toe aan een schouder waarop ík even mag leunen
 • Ik voel me niet gezien
 • Niemand mist mij als ik er niet ben

 

Een heerlijk weekend, waarin niets moet – maar vooral véél mag. Een heerlijk weekend  waarin je (onder begeleiding) tot inzicht en ontdekkingen komt. Een heerlijk weekend waarin je mag ervaren dat je diepste binnenste ook best naar buiten mag komen – en daardoor ruimte, erkenning en verlichting brengt. 

Retraite ‘Mijn binnenste-buiten’

Hoewel je soms door anderen omringd kunt zijn, kun je je te midden van die mensen nog steeds zo eenzaam voelen. Je bent dan wel buiten (bij de ander), maar het voelt opgesloten van binnen. 

 

Of je ervaart veel van binnen, maar vindt het lastig om dat naar buiten te laten komen. Het is helemaal niet handig dat dit deel er ook is en aandacht vraagt! 

 

Tijdens dit weekend maken we bewust ruimte voor dat wat er binnen is. Geven we aandacht, laten we het bewust en beheerst naar buiten komen. De gevoelens die je normaliter buitensluit, mogen nu echt even binnenkomen.    

 

Deze retraite biedt jou een heerlijke tijd met en voor jezelf – met persoonlijke aandacht van mij, voor jou. Verschillende oefeningen gaan je helpen om te ontdekken wat er werkelijk binnen in jou speelt, wat voor jou belangrijk is. In het coachgesprek spreken we daarover, ontdekken we patronen en/of dalen we af naar datgene wat (ook) gehoord wil worden. Samen luisteren we naar en ontdekken we wat er onder de oppervlakte fluistert.

 

Dit weekend is geen stilte-retraite. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen zijn optioneel. Tijdens de maaltijd en ’s avonds is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Locatie van ons retraiteweekend

 

Retraiteweekenden Locatie Lelystad

 

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte. 

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt. 

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren. Klik hier om meer over de locatie te lezen.

 

 

Carin Kops retraites

Retraitebegeleiding en coaching - Over Carin Kops

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

 

Tijdens mijn weekenden hoop ik dat je je thuis voelt, dat je je op je plek voelt. Dat je je gezien en gehoord weet. Dat je de ruimte ervaart om jezelf te zijn. Mijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, mijn luisterend oor en gesprekstechnieken, mijn oog voor detail en kleine verrassingen, mijn plezier in koken en bakken zet ik in om juist dát voor jou te bereiken. 

Programma Retraiteweekend

Vrijdag

16.30 uur        Aankomst en ontvangst

    • Koffie, thee en lekkers staat klaar
    • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
    • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein

17.00 uur        Start van het programma                                                                 

    • Intro op het weekend
    • Verwachtingen, praktische informatie
    • Kennismaking: Wie ben ik?

18.00 uur        Maaltijd

19.00 uur        Overdenking en stiltemoment: ‘Welkom binnen’                            

19.45 uur        Bezinningsoefening ‘De essentie van je verhaal’   

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

 

 

Zaterdag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Bezinningsoefening ‘Mijn binnenste-buiten’ 

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

13.00 uur        Lunch

14.00 uur        Creatieve verwerking ‘Van binnen naar buiten’

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

18.00 uur        Maaltijd

19.30 uur        Viering en stiltemoment: ‘Vrede in mij’

- daarna: vrije tijd

 

 

Zondag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Stiltewandeling

- daarna: afrondende bezinningsvragen

10.45 uur        Viering ‘Mijn binnenste-buiten’

- daarna: verder met afrondende bezinningsvragen

11.30 uur        Afsluiting

12.30 uur        Inpakken, lunchpakketje samenstellen, afscheid en vertrek

Retraiteweekend ‘Mijn binnenste-buiten’

 • Veel tijd voor persoonlijke bezinning
 • Een individueel coachgesprek
 • Afsluitende wandeling op zondagochtend, mogelijkheid voor eigen sportieve invulling op de anderen momenten in het weekend
 • 2 overnachtingen, 2,5 dagen
 • Geen groeps-sessies
 • Aandacht voor jouw individuele situatie en omstandigheden
 • Individuele opdrachten/ reflectie
 • Persoonlijke benadering
 • Lekker eten, je wordt heerlijk verwend!

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

De groepen van circa 5-8 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Hoe was jouw retraite bij Carin?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Stilteweekend 'Stil maar'
Average rating:  
 12 reviews
 by Bianca
Zooo fijn!!!
Retraite *: Je binnenste buiten
Leeftijd: 51
Beroep: onderwijsassistent

Ik heb een heerlijk weekend gehad bij Carin. Zo fijn weer even thuiskomen bij jezelf met alle mooie vragen die Carin je stelt. Een hele fijne vrouw en wat hadden we een leuke groep.
En wat ook fantastisch was, was de verzorging. Echt zo lekker gegeten wat zijn we ontzettend verwend!!! Bedankt daarvoor...

 by Inge de Braak
Van weten naar voelen!
Retraite *: Mijn binnenste-buiten
Leeftijd: 50
Beroep: coach
Woonplaats: Apeldoorn

Wat een ervaring! Eindelijk tijd om tot mezelf te komen en te mogen voelen en ervaren wat ik diep van binnen wel wist. En wat een fantastisch fijne groep en super begeleiding van Carin! Dit was precies wat ik nodig had! Dit gun ik iedereen. Een weekend met een gouden randje!

 by Sneeuw
Heel bijzonder
Retraite *: Mijn binnenste buiten
Leeftijd: 37

Het weekend heb ik als heel bijzonder ervaren. Er kwam veel los en ik had veel inzichten, niet altijd makkelijk, maar wel goed. Maar ook het echt even niets hoeven was zo fijn. Er waren genoeg moment voor eigen invulling. En ik heb zowaar een uur op een bank gezeten en helemaal niets gedaan. Dat was lang geleden...Het voelde een beetje als vroeger thuis; er wordt voor je gezorgd en het is goed. Mooi programma ook, waardoor je ook echt tot jezelf en inzichten kan komen. De plek is heel fijn, het eten is heerlijk... Carin is een lieve zorgzame vrouw die mij heeft geholpen om mijn ware pure ik weer te zien. En ik heb hele lieve, humoristische, sterke dames ontmoet. Ja,..echt heel bijzonder.

 by LW
Thuis komen
Retraite *: Je binnenste buiten
Leeftijd: 34

Zoals beloofd voelde ik me thuis en nog belangrijker veilig.
Dankzij de coaching van Carin kreeg ik een goed beeld van mijn binnenste en zijn er veel puzzelstukjes op zijn plek gevallen.
Afwisselend programma, comfortabele kamer en lekkere maaltijden. Niets moet, (bijna) alles mag.

 by Yvonne
Verrijkend
Retraite *: Mijn binnenste-buiten

Welkom gevoel in een warme huiselijke sfeer. Compacte slaapkamer en prima ruime schone sanitaire voorzieningen die je deelt met anderen. Heerlijke maaltijden en lekkere verwennerij bij de koffie. Ruimte voor stilte en reflectie, professionele coaching, wandelingen langs het water en creativiteit. Een weloverwogen programma met kop en staart waar je je heerlijk in mee laat nemen door Carin. Een weekend waar ik met een rijk gevoel naar omkijk.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

FAQ & Corona

Groei-end in Lelystad kent een ruim terrein met veel verschillende ruimtes die tijdens de retraite gebruikt worden. In alle ruimtes die we gebruiken kan er voldoende afstand bewaard worden. Ook op deze locatie zijn we de enige die van het ruim 10.000 m2 grote terrein gebruik maken. 

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt met een gerust hart boeken

– Dit geldt voor boekingen vanaf 24 november 2021 –

Wij begrijpen dat het spannend is om in deze tijd van Corona een retraite te boeken. Daarom hebben wij een Corona uitzondering qua annuleren gemaakt.

Wanneer je onverhoopt moet annuleren, vanwege Corona, quarantaine en/of wijziging van Corona maatregelen/QR-code dan krijg je van ons het geld terug.

Zo kun je met een gerust hart boeken.

Dus boek, juist nu, lekker een paar dagen voor jezelf!