Retraiteweekend 'Mijn binnenste buiten'

Retraiteweekend “Mijn binnenste-buiten”

Comfortabel binnen en heerlijk veel ruimte buiten. Dat is waarmee ik je van harte welkom heet! Welkom om dit heerlijke weekend even niets te moeten en vooral heel veel te mógen. 

 

Het leven van alledag biedt niet altijd ruimte en tijd om stil te staan bij hoe je je van binnen voelt. Voor je het weet, is het moment alweer voorbij en heb je nauwelijks tijd gehad om even stil te worden en te luisteren naar wat er fluisterend geschreeuwd wordt. Gevoelens krijgen niet altijd de ruimte om naar buiten te komen, ook al zijn ze er vaak niet voor niets… 

 

Tijdens dit weekend ben je welkom. Helemaal. Oók je binnenste – ook die mag er zijn en naar buiten treden. We nemen de tijd om te luisteren, om te ervaren, om ruimte te geven. Om naar buiten te laten wat binnengehouden wordt. Zodat jouw binnenste ook eens van buiten bekeken en ervaren wordt. En je daar ook de schoonheid van kunt gaan zien.    

 

Herken je één van deze situaties?

 • Ik sta (al langere tijd) onder flinke druk
 • Er is (onlangs, of langer geleden) iets gebeurt dat een emotionele impact op mij had. 
 • Ik ben vooral een denker, ik voel niet veel
 • Zelfzorg? Wat is dat? 
 • Gevoelens zijn vooral vermoeiend
 • Ik ben zoooo toe aan een schouder waarop ík even mag leunen
 • Ik voel me niet gezien
 • Niemand mist mij als ik er niet ben

 

Een heerlijk weekend, waarin niets moet – maar vooral véél mag. Een heerlijk weekend  waarin je (onder begeleiding) tot inzicht en ontdekkingen komt. Een heerlijk weekend waarin je mag ervaren dat je diepste binnenste ook best naar buiten mag komen – en daardoor ruimte, erkenning en verlichting brengt. 

Retraite ‘Mijn binnenste-buiten’

Hoewel je soms door anderen omringd kunt zijn, kun je je te midden van die mensen nog steeds zo eenzaam voelen. Je bent dan wel buiten (bij de ander), maar het voelt opgesloten van binnen. 

 

Of je ervaart veel van binnen, maar vindt het lastig om dat naar buiten te laten komen. Het is helemaal niet handig dat dit deel er ook is en aandacht vraagt! 

 

Tijdens dit weekend maken we bewust ruimte voor dat wat er binnen is. Geven we aandacht, laten we het bewust en beheerst naar buiten komen. De gevoelens die je normaliter buitensluit, mogen nu echt even binnenkomen.    

 

Deze retraite biedt jou een heerlijke tijd met en voor jezelf – met persoonlijke aandacht van mij, voor jou. Verschillende oefeningen gaan je helpen om te ontdekken wat er werkelijk binnen in jou speelt, wat voor jou belangrijk is. In het coachgesprek spreken we daarover, ontdekken we patronen en/of dalen we af naar datgene wat (ook) gehoord wil worden. Samen luisteren we naar en ontdekken we wat er onder de oppervlakte fluistert.

 

Dit weekend is geen stilte-retraite. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen zijn optioneel. Tijdens de maaltijd en ’s avonds is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Locatie van ons retraiteweekend

 

Retraiteweekenden Locatie Lelystad

 

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte. 

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt. 

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren. Klik hier om meer over de locatie te lezen.

 

 

Carin Kops retraites

Retraitebegeleiding en coaching - Over Carin Kops

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

 

Tijdens mijn weekenden hoop ik dat je je thuis voelt, dat je je op je plek voelt. Dat je je gezien en gehoord weet. Dat je de ruimte ervaart om jezelf te zijn. Mijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, mijn luisterend oor en gesprekstechnieken, mijn oog voor detail en kleine verrassingen, mijn plezier in koken en bakken zet ik in om juist dát voor jou te bereiken. 

Programma Retraiteweekend

Vrijdag

16.30 uur        Aankomst en ontvangst

    • Koffie, thee en lekkers staat klaar
    • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
    • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein

17.00 uur        Start van het programma                                                                 

    • Intro op het weekend
    • Verwachtingen, praktische informatie
    • Kennismaking: Wie ben ik?

18.00 uur        Maaltijd

19.00 uur        Overdenking en stiltemoment: ‘Welkom binnen’                            

19.45 uur        Bezinningsoefening ‘De essentie van je verhaal’   

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

 

 

Zaterdag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Bezinningsoefening ‘Mijn binnenste-buiten’ 

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

13.00 uur        Lunch

14.00 uur        Creatieve verwerking ‘Van binnen naar buiten’

- daarna: vrije tijd (en/ of coachgesprek)

18.00 uur        Maaltijd

19.30 uur        Viering en stiltemoment: ‘Vrede in mij’

- daarna: vrije tijd

 

 

Zondag

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Stiltewandeling

- daarna: afrondende bezinningsvragen

10.45 uur        Viering ‘Mijn binnenste-buiten’

- daarna: verder met afrondende bezinningsvragen

11.30 uur        Afsluiting

12.30 uur        Inpakken, lunchpakketje samenstellen, afscheid en vertrek

Retraiteweekend ‘Mijn binnenste-buiten’

 • Veel tijd voor persoonlijke bezinning
 • Een individueel coachgesprek
 • Afsluitende wandeling op zondagochtend, mogelijkheid voor eigen sportieve invulling op de anderen momenten in het weekend
 • 2 overnachtingen, 2,5 dagen
 • Geen groeps-sessies
 • Aandacht voor jouw individuele situatie en omstandigheden
 • Individuele opdrachten/ reflectie
 • Persoonlijke benadering
 • Lekker eten, je wordt heerlijk verwend!

Boek je retraite - data & kosten

Bij de prijs inbegrepen

De groepen van circa 5-8 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Hoe was jouw retraite bij Carin?

Geef hier jouw reactie
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Hoe was jouw retraite bij Bezinningsvakanties.nl?

Stilteweekend 'Stil maar'
Algemene beoordeling:  
 4 beoordeling
by anoniem on Stilteweekend 'Stil maar'
Verhelderend, bemoedigend
Retraite *: "Kruispunt van je leven", "ik ben genoeg", "mijn binnenste buiten"
Leeftijd: 48

Ik heb deelgenomen aan 3 retreatweekenden met Carin. Ik ben blij dat ik de beslissing heb genomen om te vertragen en een pauze te nemen van mijn snelle leven en de tijd heb genomen om na te denken over de belangrijkste dingen in mijn leven, voor mijn diepste innerlijke gevoelens en gedachten te zorgen, van mezelf te houden. Alleen dan kan ik mijn liefde delen met anderen. BEDANKT Carin, ik ben zo dankbaar voor de coachingsessies die me hebben geholpen om naar mijn binnenste te kijken en aan mezelf beginnen te werken. Hoewel de 3 retraites samen heel kort was voor mij, was het een zeer intense ervaring geweest die ik beschouw als een begin van mijn eigen proces, een reis om mijn leven te leiden zoals mijn hart het wenst. Het begint met het vertragen, in stilte durven staan, wat super moelijk was in onze leven vandaag. Dankzij deze retraites heb ik veel moed kunnen verzamelen om los te laten en verder gaan in leven zoals het is.

Ik raad deze retraites zeker aan aan degenen die op zoek zijn naar de essentie van hun leven.

by Wilma on Stilteweekend 'Stil maar'
heerlijk even offline
Retraite *: je binnenste buiten
Leeftijd: 49
Beroep: huisarts

Het was een heerlijke retraite. Een mooie omgeving en heerlijk eten en drinken.
de rust en stilte is verkikkerd. Het gesprek en de diensten met/door Carin zijn top.

by Martje on Stilteweekend 'Stil maar'
🙂
Retraite *: Mijn binnenste buiten
Leeftijd: 🙂
Beroep: Leerkracht

Mijn doel van het weekend was eigenlijk gewoon ontsnappen aan alles en iedereen. De druk die ik ervaar op mijn werk, thuis. Verder had ik geen verwachtingen. Het thema was mijn binnenste-buiten. Nou, mijn binnenste is goed buiten geweest en wat was dat eng; emoties voelen, maar er ook laten zijn. Het luchtte ook wel even op; de druk was echt van de ketel. Waar ik eerst altijd dacht dat retraites gewoon zweverig waren en dat het zeer zeker niets voor mij zou zijn.....daar ben ik van terug gekomen. Carin is gewoon heerlijk nuchter, echt en ook niet bang om te confronteren. Daarnaast kon ik gewoon lekker mezelf zijn en hoefde ik niets. Deze weekenden zijn voor mij echt zo belangrijk geworden; hier rust ik uit, heb ik tijd voor mezelf zonder de druk van de omgeving te voelen. Ik kwam gewoon helemaal relaxed terug. Dank je wel Carin.

by Annemiek on Stilteweekend 'Stil maar'
Trakteer jezelf op een cadeautje
Retraite *: Je binnenste buiten
Leeftijd: 41
Beroep: Backoffice kopersbegeleiding

Zeker voor herhaling vatbaar! en stiekem iets te kort. Wat was het fijn om de rust te hebben en te krijgen, even te onthaasten. Voor mij was het best heftig en emotioneel om naar m'n eigen binnenste te kijken. Hoe komt het buitenste in je? Maar nog belangrijker hoe komt jouw eigen binnenste naar buiten. Ik heb een paar bruikbare tips gekregen welke ik nu probeer toe te passen in mijn dagelijkse leven. Ik vind Carin een fijne en goede coach die met je mee denkt, open staat voor jouw verhaal en je eventueel confronteert waar nodig (uiteraard nadat ze toestemming aan je heeft gevraagd of je dat aan kan). Ik voelde mij direct op mijn gemak bij haar. Ook waren er genoeg ruimtes om de stilte voor jezelf op te zoeken. Het eten was heerlijk, evenals de bedden en de sfeer was goed. Dus niet alleen voor herhaling vatbaar, maar ook zeker een aanrader.

FAQ & Corona

Wij begrijpen dat het spannend is om in deze tijd van Corona een retraite te boeken. Daarom hebben wij een Corona uitzondering in onze annuleringsvoorwaarden gemaakt.

 

Wanneer jij of wij onverhoopt moet annuleren, vanwege Corona/quarantaine dan krijg je van ons het geld terug. Zo kun je met een gerust hart boeken.

Groei-end in Lelystad kent een ruim terrein met veel verschillende ruimtes die tijdens de retraite gebruikt worden. In alle ruimtes die we gebruiken kan de onderlinge 1,5 meter afstand bewaard worden. Ook op deze locatie zijn we de enige die van het ruim 10.000 m2 grote terrein gebruik maken. Alle ruimtes worden goed geventileerd, zoals verwacht wordt van ruimtes waarin wordt samengekomen.

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.

Je kunt met een gerust hart boeken

Wij begrijpen dat het spannend is om in deze tijd van Corona een retraite te boeken. Daarom hebben wij een Corona uitzondering in onze annuleringsvoorwaarden gemaakt.

 

Wanneer je onverhoopt moet annuleren, vanwege Corona/quarantaine dan krijg je van ons het geld terug. Zo kun je met een gerust hart boeken.

Dus boek, juist nu, lekker een paar dagen voor jezelf!