Ruim retraite aanbod van stilte retraites, klooster retraites, bezinningsweekenden. Blogs over herstellen van burn-out, ontstressen.

Gelukkig kunnen de retraites met de huidige Corona maatregelen (van 13 oktober) gewoon doorgaan. Zo fijn!

Retraiteweekend “Mijn binnenste-buiten”

Comfortabel binnen en heerlijk veel ruimte buiten. Dat is waarmee ik je van harte welkom heet! Welkom om dit heerlijke weekend even niets te moeten en vooral heel veel te mógen. 

 

Het leven van alledag biedt niet altijd ruimte en tijd om stil te staan bij hoe je je van binnen voelt. Voor je het weet, is het moment alweer voorbij en heb je nauwelijks tijd gehad om even stil te worden en te luisteren naar wat er fluisterend geschreeuwd wordt. Gevoelens krijgen niet altijd de ruimte om naar buiten te komen, ook al zijn ze er vaak niet voor niets… 

 

Tijdens dit weekend ben je welkom. Helemaal. Oók je binnenste – ook die mag er zijn en naar buiten treden. We nemen de tijd om te luisteren, om te ervaren, om ruimte te geven. Om naar buiten te laten wat binnengehouden wordt. Zodat jouw binnenste ook eens van buiten bekeken en ervaren wordt. En je daar ook de schoonheid van kunt gaan zien.    

 

Herken je één van deze situaties?

 • Ik sta (al langere tijd) onder flinke druk
 • Er is (onlangs, of langer geleden) iets gebeurt dat een emotionele impact op mij had. 
 • Ik ben vooral een denker, ik voel niet veel
 • Zelfzorg? Wat is dat? 
 • Gevoelens zijn vooral vermoeiend
 • Ik ben zoooo toe aan een schouder waarop ík even mag leunen
 • Ik voel me niet gezien
 • Niemand mist mij als ik er niet ben

 

Een heerlijk weekend, waarin niets moet – maar vooral véél mag. Een heerlijk weekend  waarin je (onder begeleiding) tot inzicht en ontdekkingen komt. Een heerlijk weekend waarin je mag ervaren dat je diepste binnenste ook best naar buiten mag komen – en daardoor ruimte, erkenning en verlichting brengt. 

 

 

Retraiteweekend - Mijn binnenste buiten

Retraite ‘Mijn binnenste-buiten’

Hoewel je soms door anderen omringd kunt zijn, kun je je te midden van die mensen nog steeds zo eenzaam voelen. Je bent dan wel buiten (bij de ander), maar het voelt opgesloten van binnen. 

Of je ervaart veel van binnen, maar vindt het lastig om dat naar buiten te laten komen. Het is helemaal niet handig dat dit deel er ook is en aandacht vraagt! 

Tijdens dit weekend maken we bewust ruimte voor dat wat er binnen is. Geven we aandacht, laten we het bewust en beheerst naar buiten komen. De gevoelens die je normaliter buitensluit, mogen nu echt even binnenkomen.    

 

Tijdens deze retraite bied ik je een heerlijke tijd met en voor jezelf – met persoonlijke aandacht van mij, voor jou. Verschillende oefeningen gaan je helpen om te ontdekken wat er werkelijk binnen in jou speelt, wat voor jou belangrijk is. In het coachgesprek spreken we daarover, ontdekken we patronen en/of dalen we af naar het niveau waar jouw verlangens liggen. Samen luisteren we naar en ontdekken we wat er onder de oppervlakte fluistert.

 

Dit weekend is geen stilte-retraite. De oefeningen en workshops zijn individueel, de vieringen zijn optioneel. Tijdens de maaltijd en ’s avonds is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Locatie van ons retraiteweekend

Heerlijk buiten! Een vredig terrein, omgeven door groene weides en bos, aan de rand van de stad – dat is de locatie voor deze heerlijke retraite. Het ruime en overzichtelijke terrein geeft mogelijkheden om al mijmerend lekker te wandelen, de vele zitjes geven je iedere keer (letterlijk!) een andere kijk op de zaken. Het terrein biedt je stilte, rust en ruimte. 

 

Comfortabel binnen! Het huis waarin we verblijven is warm en knus en zorgt voor een huiselijke sfeer waarin je je snel thuis voelt. 

 

Op deze locatie staan aandacht en zorg centraal. Voor jou, voor de natuur, voor de dieren.  Klik hier voor meer informatie.

Carin Kops retraites

Retraitebegeleiding en coaching - Over Carin Kops

Ik ben Carin Kops en begeleid dit heerlijke weekend. 

 

Thuiskomen is een belangrijk thema in mijn werk. Thuiskomen bij jezelf, je ergens thuis voelen… wat is dat, hoe ziet dat eruit? Ik ben ervan overtuigd dat de ware plek waar men zich écht en ten diepste thuis voelt, de plek is waar je verwacht en gewild bent, waar liefde is en waar je nooit teveel bent. Dat is de plek waar je compleet en helemaal jezelf kunt zijn. 

 

Tijdens mijn weekenden hoop ik dat je je thuis voelt, dat je je op je plek voelt. Dat je je gezien en gehoord weet. Dat je de ruimte ervaart om jezelf te zijn. Mijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, mijn luisterend oor en gesprekstechnieken, mijn oog voor detail en kleine verrassingen, mijn plezier in koken en bakken zet ik in om juist dát voor jou te bereiken. 

Programma van ons retraiteweekend

Vrijdag – Retraiteweekend ‘Mijn binnenste-buiten’

16.15 uur        Aankomst en ontvangst

     • Spullen uitpakken, ‘thuis’ raken
     • Mogelijkheid tot verkennen van het terrein
     • Koffie, thee en lekkers staat klaar
     • Plm 17u: soep

17.30 uur        Kennismaking

     • Intro op het weekend
     • Verwachtingen, praktische informatie
     • Kennismaking: Wie ben ik?

18.30 uur        Maaltijd

19.30 uur        Overdenking en stiltemoment: Welkom binnen

20.30 uur        Bezinningsworkshop: Hartsverlangen – daarna: vrije tijd

 

Zaterdag – Retraiteweekend ‘Mijn binnenste-buiten’

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Bezinningsoefening: Mijn binnenste-buiten – daarna: vrije tijd en/ of coachgesprek

13.00 uur        Lunch

14.00 uur        Overdenking en stiltemoment: Vrede in mij

14.45 uur        Creatieve verwerking, vrije tijd en/ of coachgesprek

18.00 uur        Maaltijd

19.30 uur        Viering met stiltemoment: Wat zie jij?

20.00 uur        Vrije tijd en/of coachgesprek

 

Zondag – Retraiteweekend ‘Mijn binnenste-buiten’

08.00 uur        Ontbijt

09.00 uur        Viering: Mijn binnenste-buiten

10.00 uur        Stiltewandeling

11.30 uur        Afsluiting

12.30 uur        Afscheid en vertrek.

       Je krijgt hierbij een uitgebreid lunchpakket mee!

Boek je retraite - data & kosten

Retraiteweekend ‘Mijn binnenste-buiten’

 • Veel tijd voor persoonlijke bezinning
 • Een individueel coachgesprek
 • Afsluitende wandeling op zondagochtend, mogelijkheid voor eigen sportieve invulling op de anderen momenten in het weekend
 • 2 overnachtingen, 2,5 dagen
 • Geen groeps-sessies
 • Aandacht voor jouw individuele situatie en omstandigheden
 • Individuele opdrachten/ reflectie
 • Persoonlijke benadering
 • Lekker eten, je wordt heerlijk verwend!

Bij de prijs inbegrepen

De groepen van circa 5-8 deelnemers worden bewust klein gehouden om het persoonlijke karakter te behouden.

Corona en annuleren

Heb je Corona klachten? Vanaf juni kun je de Corona test doen. Blijkt uit de test dat je Corona hebt, dan ben je ziek, en krijg je (bij de meeste) annuleringsverzekeringen de reissom vergoed. Dus zorg voor een goede annuleringsverzekering.


Wanneer wij van Bezinningsvakanties.nl de retraite moeten annuleren, krijg je uiteraard de gehele reissom teruggestort.

FAQ & Corona

Heb je Corona klachten? Vanaf juni kun je de Corona test doen. Blijkt uit de test dat je Corona hebt, dan ben je ziek, en krijg je (bij de meeste) annuleringsverzekeringen de reissom vergoed. Dus zorg voor een goede annuleringsverzekering. 

 

Wanneer wij van Bezinningsvakanties.nl de retraite moeten annuleren, krijg je uiteraard de gehele reissom teruggestort.

Op de website van de annuleringsverzekering van Unigarant (bekeken op 6 oktober 2020) staan de volgende vragen en antwoorden met betrekking tot Corona en annuleren. Check de huidige status. 

 

Wat wordt vergoed als je vóór vertrek corona krijgt en daardoor niet op vakantie kunt?

 • Als je je hiervoor wilt verzekeren dan heb je een annuleringsverzekering nodig. Dan worden de kosten voor annulering gewoon vergoed. Je kunt deze dekking bijsluiten op de Unigarant Reisverzekering of los een annuleringsverzekering afsluiten als je elders al een reisverzekering hebt. Je moet de annuleringsverzekering wel binnen twee weken na het boeken van de reis afsluiten.

Wat is verzekerd?

 • Wanneer de verzekeringnemer ziek is met Corona klachten en een test aanvraagt, is het altijd verstandig om telefonisch contact op te nemen met de schade afdeling. Er wordt per situatie beoordeeld of het wel of niet verzekerd is. 

De locatie is zeer ruim opgezet waardoor 1.5 meter afstand houden geen enkel probleem is. We zijn de enige groep. Ieder heeft een eigen kamer, douche en toilet worden gedeeld. De maaltijden vinden in buffetvorm plaats. 

 

Verder hebben de vrijwilligers de frequentie van de schoonmaak opgeschroefd en staan er door het hele gebouw desinfectiemiddelen. We schudden geen handen en maken geen fysiek contact en houden uiteraard 1,5 meter afstand met elkaar. Ook bij het buffet. 

 

Mail mij wanneer er een plek vrijkomt! Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail. We delen uiteraard je e-mailadres niet met andere partijen.