Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen je emailadres niet met andere partijen.
Retraites 2018

Retraites juli 2018:

5-7 juli 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

12-14 juli 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

26-28 juli 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

31 juli - 2 aug 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

 

Retraites augustus 2018:

23-25 augustus 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

 

Retraites september 2018:

7-9 september 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

13-15 september 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

 

Retraites oktober 2018:

4-6 oktober 2018:
Stilte retraite
De Kleine Hoeve, Steenwijk

11-13 oktober 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

25-27 oktober 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

 

 

 

 

 

 

 

Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

Retraite Klooster tot Kloosterwandeling

Retraite kloosterDe Klooster tot kloosterwandeling is een onderdeel van ‘Retraites voor je diepste binnenste’. In deze retraite staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommigen ook God centraal).

De Klooster tot Kloosterwandelingen zijn meerdaagse bezinningstochten door Nederland waarbij men als een pelgrim loopt van het ene klooster naar het andere klooster.

Zo lopen we tijdens deze ‘Klooster tot Kloosterwandeling’ door het prachtige heuvelachtige Limburg van station Houthem- St. Gerlach naar ons eerste klooster, de contemplatieve zusters in Valkenburg aan de Geul (5-6 km).

De volgende dag gaan we na het ontbijt op weg naar de paters en broeders in Wittem (15-16 km).

Zondag staat er voor de liefhebbers een prachtige ochtendwandeling op de Gulpenberg (5 km) op het programma en ‘s middags lopen we van Wittem terug naar Slenaken (14-16 km).

 

Data kloosterretraite:

Wil je graag gemaild worden wanneer de retraites voor 2018 op de website komen, klik dan hier.

 

Kosten van deze kloosterretraite:

339 euro  (met 2x lakenpakket, op basis van volpension)

In het eerste klooster krijg je een éénpersoonskamer en in het tweede klooster deel je de kamer met een andere deelnemer. Als je alleen komt, zoals de meeste personen, deel je een kamer met één persoon van hetzelfde geslacht.

De maximale groepsgrootte voor deze speciale kloosterretraite is 9 deelnemers.

 

Het programma van deze klooster retraite:

 

Dag 1 van deze klooster retraite

Weekend retraiteOm 11 uur treffen we elkaar aan op station Houthem St. Gerlach. Met onze backpack op de rug lopen we richting de zusters in Valkenburg a/d Geul. Na deze korte wandeling van 5-6 km komen we aan in ons eerste klooster, waar we direct aan tafel mogen. Om 15.30 uur staat de eerste bezinningsworkshop op het programma. Tot slot komen twee zusters iets vertellen over hun leven en krijgen we de gelegenheid om vragen te stellen.

 

Dag 2 van deze klooster retraite

Om 10 uur staat de tweede bezinningsworkshop op het programma. Wanneer het weer mee zit zal deze bezinningsworkshop plaatsvinden in het prachtige Geulpark, tegenover het klooster. Na de warme middagmaaltijd verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster, waarvan een deel in stilte. Na ongeveer 13-15 kilometer wandelen komen we aan bij de broeders en paters in Wittem, ons tweede klooster.  De avond is ter vrije besteding. De rest van de dag kent geen vast programma en wordt ingevuld op basis van wensen en ideeën van de groep zelf.

 

Dag 3 van deze klooster retraite

Een half uur voor zonsopgang staat er een vrijblijvende ochtendwandeling (4-5 km) naar de Gulpenberg op het programma. Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen. Het beloven altijd bijzondere wandelingen te zijn, waar we in stilte lopen. We ervaren het ontwaken van de natuur, ieder met zijn eigen gedachten. Na verloop van tijd zoekt ieder een eigen plaatsje in de natuur voor persoonlijke reflectie en bezinning.

Nog voor het ontbijt zijn we weer terug op het klooster. We ontbijten samen en na de vrijblijvende eucharistieviering vertrekken we al wandelend richting het prachtige Slenaken (13-15 km). Onderweg hebben we ons laatste bezinningsmoment met daarbij een afronding van het weekend. Van Slenaken gaan we met een taxi(busje) naar ons beginpunt station Houthem St. Gerlach, waar om 17 uur onze klooster retraite eindigt.

P.S.

  • Binnen dit programma van deze klooster retraite is het mogelijk om op bepaalde momenten aan te sluiten bij het dagritme van het klooster. Je bent dit natuurlijk niet verplicht.