Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
E-mail We delen je emailadres niet met andere partijen.
Retraites 2018

Retraites november 2018:

- 1-3 november 2018: VOL
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

- 29 november t/m 1 december 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

 

Retraites december 2018:

- 13-15 december 2018: VOL
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

- 28-30 december 2018:
Nieuwjaarsretraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites 2019

Retraites januari 2019:

- 3-5 januari 2019:
Nieuwjaarsretraite
Klein Sion, Leuvenheim

- 24-26 januari 2019:
Retraite 'Aan Zijn voeten'
De Kleine Hoeve, Steenwijk

- 31 januari t/m 2 februari 2019:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

 

Retraites februari 2019:

- 15-17 februari 2019:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

- 28 februari t/m 2 maart 2019:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte!

Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

Retraite Klooster tot Kloosterwandeling

Retraite kloosterDe Klooster tot kloosterwandeling is een onderdeel van ‘Retraites voor je diepste binnenste’. In deze retraite staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommigen ook God centraal).

De Klooster tot Kloosterwandelingen zijn meerdaagse bezinningstochten door Nederland waarbij men als een pelgrim loopt van het ene klooster naar het andere klooster.

Zo lopen we tijdens deze ‘Klooster tot Kloosterwandeling’ door het prachtige heuvelachtige Limburg van station Houthem- St. Gerlach naar ons eerste klooster, de contemplatieve zusters in Valkenburg aan de Geul (5-6 km).

De volgende dag gaan we na het ontbijt op weg naar de paters en broeders in Wittem (15-16 km).

Zondag staat er voor de liefhebbers een prachtige ochtendwandeling op de Gulpenberg (5 km) op het programma en ‘s middags lopen we van Wittem terug naar Slenaken (14-16 km).

 

Data kloosterretraite:

.

Wil je graag gemaild worden wanneer de retraites voor 2018 op de website komen, klik dan hier.

 

Kosten van deze kloosterretraite:

339 euro  (met 2x lakenpakket, op basis van volpension)

In het eerste klooster krijg je een éénpersoonskamer en in het tweede klooster deel je de kamer met een andere deelnemer. Als je alleen komt, zoals de meeste personen, deel je een kamer met één persoon van hetzelfde geslacht.

De maximale groepsgrootte voor deze speciale kloosterretraite is 9 deelnemers.

 

Het programma van deze klooster retraite:

 

Dag 1 van deze klooster retraite

Weekend retraiteOm 11 uur treffen we elkaar aan op station Houthem St. Gerlach. Met onze backpack op de rug lopen we richting de zusters in Valkenburg a/d Geul. Na deze korte wandeling van 5-6 km komen we aan in ons eerste klooster, waar we direct aan tafel mogen. Om 15.30 uur staat de eerste bezinningsworkshop op het programma. Tot slot komen twee zusters iets vertellen over hun leven en krijgen we de gelegenheid om vragen te stellen.

 

Dag 2 van deze klooster retraite

Om 10 uur staat de tweede bezinningsworkshop op het programma. Wanneer het weer mee zit zal deze bezinningsworkshop plaatsvinden in het prachtige Geulpark, tegenover het klooster. Na de warme middagmaaltijd verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster, waarvan een deel in stilte. Na ongeveer 13-15 kilometer wandelen komen we aan bij de broeders en paters in Wittem, ons tweede klooster.  De avond is ter vrije besteding. De rest van de dag kent geen vast programma en wordt ingevuld op basis van wensen en ideeën van de groep zelf.

 

Dag 3 van deze klooster retraite

Een half uur voor zonsopgang staat er een vrijblijvende ochtendwandeling (4-5 km) naar de Gulpenberg op het programma. Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen. Het beloven altijd bijzondere wandelingen te zijn, waar we in stilte lopen. We ervaren het ontwaken van de natuur, ieder met zijn eigen gedachten. Na verloop van tijd zoekt ieder een eigen plaatsje in de natuur voor persoonlijke reflectie en bezinning.

Nog voor het ontbijt zijn we weer terug op het klooster. We ontbijten samen en na de vrijblijvende eucharistieviering vertrekken we al wandelend richting het prachtige Slenaken (13-15 km). Onderweg hebben we ons laatste bezinningsmoment met daarbij een afronding van het weekend. Van Slenaken gaan we met een taxi(busje) naar ons beginpunt station Houthem St. Gerlach, waar om 17 uur onze klooster retraite eindigt.

P.S.

  • Binnen dit programma van deze klooster retraite is het mogelijk om op bepaalde momenten aan te sluiten bij het dagritme van het klooster. Je bent dit natuurlijk niet verplicht.

 

Hoe was jouw klooster wandelretraite?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Klooster retraite
Average rating:  
 18 reviews
by Suzan on Klooster retraite
Cadeau
Retraite *: Kloosterwandeling
Leeftijd: 69
Beroep: Hulpverlener zorg

In het Limburgse landschap lopen samen met anderen afgewisseld met gesprekken dan weer in stilte is bij jezelf komen.

Met Monique als gids aanwezig met verhalen,gemotiveerd,doelgericht met respect voor een ieders zijn.

Wandeldagen met Monique is jezelf een cadeautje schenken

by Peter on Klooster retraite
Bijzonder!
Retraite *: Kloosterwandeling
Leeftijd: 53

Een bijzondere ervaring, zo’n kloosterwandeling! Je loopt met een stel mensen van diverse leeftijden en achtergronden. Mensen die je vooraf niet kent, maar binnen een dagdeel vorm je een groep. Je komt aan in een slotklooster en staat wel even te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Maar na de toelichting van de zusters en de gevoelde stilte, wil je er langer blijven dan 1 dag. Het heuvellandschap van Zuid-Limburgse is prachtig!: stille routes door het groen, verre uitzichten en de roep van de groene specht ..... De schoonheid van de natuur in combinatie met bezinning.... bijzonder!

by Karin on Klooster retraite
Smaakt naar meer
Retraite *: Klooster tot kloosterweekend september
Leeftijd: 45
Beroep: Onderwijs/onderzoeks medewerker

Wat heeft het klooster tot kloosterweekend me veel gegeven. Een uitstekend georganiseerd weekend met mooie wandelingen, afgewisseld met bezinningsmomenten, bijzondere overnachtingen en ontmoetingen. Fijne gesprekken, inzichten en ook heel veel plezier. Ik heb genoten van alles wat op mijn pad is gekomen.

by Erika on Klooster retraite
Nog steeds nagenieten
Retraite *: Klooster tot kloosterwandeling juni

Alweer 2 maanden geleden mee geweest met de bijzondere klooster tot kloosterwandeling. Ik denk nog regelmatig terug aan dit heerlijke weekend met interessante ontmoetingen en de tijd om van de natuur te genieten. Bedankt voor alle wijze levenslessen, zowel Monique als de rest van de groep!

by Daan on Klooster retraite
Afschakelen
Retraite *: Klooster tot kloosterwandeling
Leeftijd: 39
Beroep: Veiligheidskundige

Het prachtige Limburgse landschap, twee totaal verschillende kloosters waar zusters in volle overgave hun leven leiden, genieten van mooie gesprekken, van mooie stiltes en vooral 'thuiskomen' bij jezelf. Wat was het genieten en wat stemde Monique iedere keer weer goed af op de behoeftes van de groep. Een echte aanrader voor diegene die van natuur, wandelen en rust houdt. De dagen vlogen voorbij...helaas.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»