Ik wil graag op de reservelijst. Wanneer er een plekje vrij komt voor deze retraite, sturen we jou een mail.
Email We delen je emailadres niet met andere partijen.
Retraites 2018

Retraites april 2018:

20-22 april 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

Retraites mei 2018:

4-6 mei 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

24-26 mei 2018:
Stilte retraite
Klein Sion, Leuvenheim

Retraites juni 2018:

1-3 juni 2018:
Klooster tot Kloosterwandeling
Zuid-Limburg

14-16 juni 2018:
Op het kruispunt van je leven
Klein Sion, Leuvenheim

21-23 juni 2018:
Stilte retraite
De Kleine Hoeve, Steenwijk

Nieuwe retraites:

Wil je graag gemaild worden wanneer de andere retraites in 2018 op de website komen, klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

Bezinningsvakanties.nl

Postadres:
t.a.v. Monique Oostdam
Van Leeuwenhoekstraat 5-139
2014 GC Haarlem
Nederland
Telefoon: 31 (0)6 - 44 023 015

Retraite Klooster tot Kloosterwandeling

Retraite kloosterDe Klooster tot kloosterwandeling is een onderdeel van ‘Retraites voor je diepste binnenste’. In deze retraite staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf (en voor sommigen ook God centraal).

De Klooster tot Kloosterwandelingen zijn meerdaagse bezinningstochten door Nederland waarbij men als een pelgrim loopt van het ene klooster naar het andere klooster.

Zo lopen we tijdens deze ‘Klooster tot Kloosterwandeling’ door het prachtige heuvelachtige Limburg van station Houthem- St. Gerlach naar ons eerste klooster, de contemplatieve zusters in Valkenburg aan de Geul (5-6 km).

De volgende dag gaan we na het ontbijt op weg naar de paters en broeders in Wittem (15-16 km).

Zondag staat er voor de liefhebbers een prachtige ochtendwandeling op de Gulpenberg (5 km) op het programma en ‘s middags lopen we van Wittem terug naar Slenaken (14-16 km).

 

Data kloosterretraite:

.

Wil je graag gemaild worden wanneer de retraites voor 2018 op de website komen, klik dan hier.

 

Kosten van deze kloosterretraite:

339 euro  (met 2x lakenpakket, op basis van volpension)

In het eerste klooster krijg je een éénpersoonskamer en in het tweede klooster deel je de kamer met een andere deelnemer. Als je alleen komt, zoals de meeste personen, deel je een kamer met één persoon van hetzelfde geslacht.

De maximale groepsgrootte voor deze speciale kloosterretraite is 9 deelnemers.

 

Het programma van deze klooster retraite:

 

Dag 1 van deze klooster retraite

Weekend retraiteOm 11 uur treffen we elkaar aan op station Houthem St. Gerlach. Met onze backpack op de rug lopen we richting de zusters in Valkenburg a/d Geul. Na deze korte wandeling van 5-6 km komen we aan in ons eerste klooster, waar we direct aan tafel mogen. Om 15.30 uur staat de eerste bezinningsworkshop op het programma. Tot slot komen twee zusters iets vertellen over hun leven en krijgen we de gelegenheid om vragen te stellen.

 

Dag 2 van deze klooster retraite

Om 10 uur staat de tweede bezinningsworkshop op het programma. Wanneer het weer mee zit zal deze bezinningsworkshop plaatsvinden in het prachtige Geulpark, tegenover het klooster. Na de warme middagmaaltijd verlaten we als echte pelgrims al wandelend het klooster, waarvan een deel in stilte. Na ongeveer 13-15 kilometer wandelen komen we aan bij de broeders en paters in Wittem, ons tweede klooster.  De avond is ter vrije besteding. De rest van de dag kent geen vast programma en wordt ingevuld op basis van wensen en ideeën van de groep zelf.

 

Dag 3 van deze klooster retraite

Een half uur voor zonsopgang staat er een vrijblijvende ochtendwandeling (6 km) naar de Gulpenberg op het programma. Een ieder is vrij om hieraan deel te nemen. Het beloven altijd bijzondere wandelingen te zijn, waar we in stilte lopen. We ervaren het ontwaken van de natuur, ieder met zijn eigen gedachten. Na verloop van tijd zoekt ieder een eigen plaatsje in de natuur voor persoonlijke reflectie en bezinning.

Nog voor het ontbijt zijn we weer terug op het klooster. We ontbijten samen en na de vrijblijvende eucharistieviering vertrekken we al wandelend richting het prachtige Slenaken (14-16 km). Onderweg hebben we ons laatste bezinningsmoment met daarbij een afronding van het weekend. Van Slenaken gaan we met een taxi(busje) naar ons beginpunt station Houthem St. Gerlach, waar om 17 uur onze klooster retraite eindigt.

P.S.

  • Binnen dit programma van deze klooster retraite is het mogelijk om op bepaalde momenten aan te sluiten bij het dagritme van het klooster. Je bent dit natuurlijk niet verplicht.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 16 reviews
by Karin on Klooster retraite
Smaakt naar meer
Retraite *: Klooster tot kloosterweekend september
Leeftijd: 45
Beroep: Onderwijs/onderzoeks medewerker

Wat heeft het klooster tot kloosterweekend me veel gegeven. Een uitstekend georganiseerd weekend met mooie wandelingen, afgewisseld met bezinningsmomenten, bijzondere overnachtingen en ontmoetingen. Fijne gesprekken, inzichten en ook heel veel plezier. Ik heb genoten van alles wat op mijn pad is gekomen.

by Erika on Klooster retraite
Nog steeds nagenieten
Retraite *: Klooster tot kloosterwandeling juni

Alweer 2 maanden geleden mee geweest met de bijzondere klooster tot kloosterwandeling. Ik denk nog regelmatig terug aan dit heerlijke weekend met interessante ontmoetingen en de tijd om van de natuur te genieten. Bedankt voor alle wijze levenslessen, zowel Monique als de rest van de groep!

Afschakelen
Retraite *: Klooster tot kloosterwandeling
Leeftijd: 39
Beroep: Veiligheidskundige

Het prachtige Limburgse landschap, twee totaal verschillende kloosters waar zusters in volle overgave hun leven leiden, genieten van mooie gesprekken, van mooie stiltes en vooral 'thuiskomen' bij jezelf. Wat was het genieten en wat stemde Monique iedere keer weer goed af op de behoeftes van de groep. Een echte aanrader voor diegene die van natuur, wandelen en rust houdt. De dagen vlogen voorbij...helaas.

by Karin on Klooster retraite
Ontspannen
Retraite *: Klooster tot Kloosterwandeling

Wandelen in het prachtige Limburg met mooi weer, fijne mensen om me heen en alles perfect geregeld door Monique. Wat wil een mens nog meer! De gesprekken met de zusters waren bijzonder, gekke vragen bestonden niet en het gesprek daarna met elkaar was warm en boeiend. Sommige stukken wandelden we in stilte en de verbondenheid, die je dan met elkaar voelt is heel fijn. Als kers op de taart de zon zien opkomen in het prachtige heuvellandschap! Bedankt lieve Monique en medereizigers voor dit heerlijke weekend.

by Angelique on Klooster retraite
Toffe groep
Retraite *: Klooster tot kloosterwandeling mei 2017
Leeftijd: 49
Beroep: teamcoordinator

Onder bezielende leiding van Monique gewandeld door het heuvelland in Zuid-Limburg. Soms in stilte en soms pratend met elkaar. Serieuze gesprekken en momenten, maar ook veel gelachen samen. De positieve energie van Monique, haar enthousiasme en spiritualiteit zorgde voor een goede vibe. De deelnemers hebben allemaal op mij een diepe indruk gemaakt. De openheid en kwetsbaarheid van iedereen maakte het samenzijn heel bijzonder. De kloosters waren heel verschillend, niet alleen de gebouwen maar ook de zusters. Kennismaken met hun manier van leven, genieten van hun gastvrijheid en de goede zorgen vond ik ontroerend. Dit alles samen heeft me geraakt en ik heb hierdoor een hele fijne herinnering aan deze dagen waaraan ik vaak terugdenk!

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»